E2a

Hur man skriver en bok rapport

Många studenter i litteratur och läsning klasser ombeds att skriva boken rapporter efter avslutad ett uppdrag eller när du deltar i en skola för hela behandlingen blitz. En bok rapport är inte samma sak som en bokrecension, dock, så det hjälper att förstå skillnaden innan på fel väg. En bok rapport handlar huvudsakligen om det faktiska innehållet i boken, medan en bokrecension är mer sannolikt att har åsikter och kritik om boken, författaren och bokens vädjan för läsarna.

En bra bok rapport, å andra sidan, kommer att innehålla en del kritik eller åsikt, men majoriteten av rapporten bör behandla ämnet och hur den presenterades. Här är några tips om hur man skriver en bra bok rapport:

Hur man skriver en bok rapport. Läs boken, men också läsa om författaren.
Hur man skriver en bok rapport. Läs boken, men också läsa om författaren.

  1. Läs boken, men också läsa om författaren. När du har läst klart boken du har valt, kanske du vill göra en del forskning om författaren samt innan boken rapport. Det är viktigt att förstå vad som pågår i världen när författaren skrev boken. Vilka var några av de kända personer vid liv under den tiden? Hur kunde människor kommunicerar eller forska vid den tidpunkten? Hur lång tid tog det för författaren att skriva boken? Har författaren skriver någonting annat? Dessa är frågor som du vill forskning innan du börjar på boken själva rapporten.
  2. Förstå hur din lärare vill att rapporten avsluta bok att titta. Du vill veta om du behöver en speciell titel för boken rapporten, hur många ord eller sidor du behöver för att skriva, och när du behöver ha den färdig. Ibland kan du behöva skriva ner all information om boken, såsom titel, författarens namn, namnet på boken företaget, och den dag den publicerades. Din lärare ska tala om för dig hur man skriver ner den informationen om du behöver det.
  3. Låtsas att du ger ett tal om boken till dina vänner. Om du har problem att starta bok rapport, försök att tänka på det som ett tal. Vad skulle du säga till folk om den här boken om de bad dig? Ibland kan man bara börja med fakta:.. "Jag läste den här boken kallas" Thomas Jefferson liv "och jag lärde mig en hel del om honom Thomas Jefferson var vår tredje president och han hjälpte till att skriva självständighetsförklaringen Boken sade han föddes i Virginia ... " När du stöter på en annan uppsättning av fakta om Jefferson, liksom hur han var som en pojke, så du kan starta en annan punkt.
  4. Om boken inte vettigt på platser, eller fick ett faktum fel, kan du nämna det i boken rapport. Samtliga författare kan göra ett misstag, och inte alla böcker är spännande att läsa från början till slut. Det är okej att tala om en bok blev tråkigt eller författaren glömde att nämna något riktigt viktigt i berättelsen. Merparten av tiden, kommer dock en god bok rapport koncentreras på de användbara delarna av boken. Din lärare vill veta att du lärt dig något från din läsning.
  5. Vid slutet av en bok rapport, kan du lägga till dina egna åsikter. Var du glad att du valde att bok att läsa? Visste du gillar illustrationerna? Var boken riktigt rolig eller skrämmande? Skulle du rekommendera boken till andra människor i din ålder? I slutet av boken rapporten, kan du säga saker som "Innan jag läste den här boken, tänkte jag Mexico var en öde ö långt borta, men nu vet jag att det är en spännande plats att besöka, med massor av saker att göra. Jag kan 't vänta med att läsa en annan bok om olika länder. "