E2a

Hur man skriver en bok

Det finns så många typer av böcker på marknaden idag, kan det vara svårt att börja om från början med ingen aning om vad jag ska skriva om och utvecklas till ett fullskaligt bok. Men genom att följa några steg kan du behöva en enklare tid att få boken pågår.

 1. Bestäm vad jag ska skriva om. Det gamla ordspråket om att skriva vad du vet fortfarande sant idag. Ditt skrivande kommer att bli mycket effektivare om det handlar om något som du har kunskap om eller något som du är intresserad av och kan forska. Har ett intresse för ämnet innebär att du inte kommer att bli uttråkad skriva om det efter de första kapitlen. Välj ett ämne som fyller dig med passion, du kommer att ge en djup skriften som inte skulle vara där om motivet som inget intresse för dig. Det kan hjälpa till att göra en lista över alla dina intressen och hobbies, och brainstorma möjlig Boka idéer från den listan.
 2. Välj en fiktion eller facklitteratur format. Om du vill skriva en roman, kommer du att skriva fiktion.
  • Fiction är ofta även att vara den mest kreativa formen av skrivande, eftersom det är till stor del består av författaren. En fiktion författare, i varierande grad, använder sin fantasi för att skapa inställningen (som inte behöver vara en verklig plats), tecken (som kan vara som vanligt eller så konstigt som författaren väljer) och rita (realistisk eller något besynnerliga - det är upp till författaren). Ett verk av icke-fiktion är baserad på verkliga fakta och händelser. Människorna i boken är riktiga människor och de måste avbildas exakt.
  • Facklitteratur har fortfarande utrymme för kreativitet, dock, även fakta kan vara subjektiv, och författare kan få kreativ i sitt sätt att presentera fakta. "Kreativ facklitteratur" är en mycket populär genre där fakta används för att göra en historia som ser ut som ett skönlitterärt verk. Andra former av facklitteratur inkluderar biografier, memoarer, kokböcker, tekniska böcker och läroböcker. Var och en av dessa har sin egen standard för form och nivåer av forskning behövs.

 3. Välj en genre. Även efter att du har fattat beslutet mellan fiktion och icke-fiktion, och du vet vad din berättelse kommer att handla om, du fortfarande måste välja en genre att placera den i. En fiktion berättelse om fladdermöss kunde göras till en skräck berättelse, ett barns berättelse, en fantasi berättelse, etc. När du definierar genren, kan den allmänna handlingen blir tydligare för dig.
 4. Gör en disposition. När du känner genre, kan du börja att bilda en översikt. Detta kommer att vara hur boken börjar, de stora tomten punkterna i boken, de stora tecknen och vad slutet har i beredskap för läsaren. Om du har en disposition att vägleda dig, är det mycket lättare att börja skriva själva boken.
 5. Gör en tydlig början, mitten klimax och slut. Din bok, även om det är facklitteratur, behöver alla dessa element till en viss grad. Det kommer att finnas undantag till detta, till exempel en hård vetenskap bok eller en lärobok. Annars bör det finnas en början att införa läsaren till inställningen och tecken, en långsam uppbyggnad av tomt eller information, och sedan en climactic punkt nära slutet. Slutet kommer som den huvudsakliga täppan punkterna har lösts och de åtgärder saktar.
 6. Brainstorm att övervinna skrivkramp. Skrivkramp är ett problem bara om du låter det stå mellan dig och slutförandet av din bok. Istället för att låta det göra det, använda det som ett tillfälle att skapa nya idéer. Om du har fastnat för en tomt eller annat element i boken, brainstorma lite idéer på papper och låter din fantasi har fritt spelrum. Vissa författare gillar att ta en paus från boken för ett par dagar och komma tillbaka till det med en ny attityd. Jag har funnit brainstorming att vara mer effektiva. Om du upptäcker att du har träffat en hake i skrivprocessen, använda tiden produktivt istället för att kasta bort det till frustration.
 7. Redigera din bok. Gå över boken flera gånger med ett öga för kontinuitet, grammatik och stavning. Gör de ändringar som skulle förbättra boken.

Skriva böcker är en gammal form av uttryck

Hur man skriver en bok. Bestäm vad jag ska skriva om.
Hur man skriver en bok. Bestäm vad jag ska skriva om.

Skriva böcker är en gammal form av uttryck, men det har inte blivit lättare med åren. Förutom alla stegen ovan, skriva en full längd bok kräver flit, självdisciplin och hårt arbete. Besök gärna vår "Skriva & Poesi" för mer genre-specifika råd om hur du skriver böcker ..