E2a

Hur man skriver en barnbok om din släkthistoria

Familjen är det som binder varje människa i denna värld

Familjen är det som binder varje människa i denna värld. Utan det finns det ingen anledning till varför du existerar. Detta är anledningen till hedra din familj och dess historia är mycket viktigt. Detta kommer att vara historien om var du kommer ifrån, försöken din äldste har gått igenom och hur den har format din familj idag. Förbi denna information ner till dina barn kommer att lära dem allt detta och ge dem en känsla av stolthet. Men när dina barn är fortfarande för ung, kanske du vill berätta historien genom att göra det till en barnbok. Nedan är några tips på hur du kan skriva om din familjs historia genom att göra det till en barnbok.

Hur man skriver en barnbok om din släkthistoria. Besluta om tidslinjen.
Hur man skriver en barnbok om din släkthistoria. Besluta om tidslinjen.

  • Besluta om tidslinjen. Det första du måste bestämma är var man ska börja din berättelse. Kommer det vara från din far eller kommer det att vara längre upp i släktträdet? Om du tänker djupt, måste du ha en hel del information om din familj. Fråga dina föräldrar om det först och få dem att berätta historier om sina föräldrar och farföräldrar också. Om din familj är invandrare till exempel, kommer från Sicilien och migrera till Europa i början av 1900-talet, är detaljerad information viktigt att få dina fakta. Om du vill, kan du börja precis med dig själv som huvudpersonen i boken. Du kan skriva om hur du träffade dina barns mor som en av berättelserna och hur du kom att bli.
  • Gör ett utkast. När du skriver ner berättelserna, bli påmind om att det är en barnbok, och du måste hålla saker mycket lätt. Det behöver inte vara dum eller juvenil, men se till att det du skriver ner är roliga historier att läsa. Inte av någon anledning gör mer än ett par meningar per sida som barn har kort uppmärksamhet och kommer att bli uttråkad om det är tröttsamt att läsa. Även vuxna kan bli uttråkad om du får för mycket i detalj. En bra sak att tänka på när man gör ett utkast är om din bok kommer att ha en moralisk tema för det eller om det blir mer av den äventyrliga och humoristiska slag. Tänk på det riktigt bra innan några slutgiltiga beslut.
  • Rita några illustrationer. Efter att ha gjort ett utkast, kan du rita skildringar av dig själv eller familjemedlemmar i boken. Om du har vissa kunskaper i illustrerande figurer, kommer detta komma till hands. Om inte, kan du ladda ner animerade bilder av tvetydiga figurer från Internet som dina karaktärer. Se till att de är konsekventa men. Använd inte en bild för morfar och en annan bild av honom på följande sidor. Detta kommer att göra barnen förvirrade och tappar intresset. Slutligen, när du är klar med allt, sammanställa alla de sidor som du har och skriv ut den. Du kan använda speciella papper när du skriver att lägga elegans och värdet på boken. Sedan binder den med en hårt omslag med vissa konstruktioner som sträcker sig från dina bilder till din familj crest. Ju mer upprörande och animerade det är desto bättre resultat kommer att bli.


Det är bra att göra en barnbok om din familjs historia är att det inte behöver vara begränsad för din familj ensam. Andra människor kan få möjlighet att läsa och lära sig om det och kanske lära dem ett och annat om familjen. Ingenting är omöjligt med obegränsad fantasi! Lycka till!