E2a

Hur man skriver en barnbok disposition

Böcker är ett bra sätt att bredda ett barns fantasi och kreativitet

Böcker är ett bra sätt att bredda ett barns fantasi och kreativitet, och lära honom värderingar och lärdomar som han behöver för att hålla sig till när han blir äldre. Barnböcker anses vara ett barns andra lärare speciellt under de tidiga åren. Det är därför ett antal människor engagera sig skriftligen barnböcker, även om det kräver att författaren att kliva tillbaka in i skor av de unga, och visa världen sin väg.

Hur man skriver en barnbok disposition. Gör en preliminär forskning och brainstorming.
Hur man skriver en barnbok disposition. Gör en preliminär forskning och brainstorming.

  • Vanligtvis, är ett första steg i att skriva en barnbok förbereda en disposition. En skiss är som skelettet av boken, det ger den allmänna planen, de olika ämnen, och deras relation till varandra.
  • Gör en preliminär forskning och brainstorming. Det är viktigt att du är bekant med marknaden för barnbok så du skulle bättre forskning om den klassiska och aktuella trender. Det kommer också att hjälpa om du umgås runt barnen, eftersom detta kommer att öka din kunskap om hur barn fästing, vad som roar dem, och så vidare. Välj en åldersgrupp som boken är för, och läsa några barnböcker inom denna åldersgrupp. Detta är mycket viktigt eftersom förståelsen av barn varierar kraftigt beroende på deras ålder.
  • Identifiera den viktigaste punkten av dina barnbok. Detta kallas avhandling uttalande, och det visar tydligt den viktigaste punkten att hela din disposition kommer att försöka bevisa.
  • Välj dina stora idéer. Under den viktigaste punkten eller den avhandling uttalande är de stora idéer som kommer att stödja din huvudsakliga poäng.
  • Brainstorm. Tänk på de möjliga händelser som kommer att gå längs dina poäng. Dessa kan vara en ärlighet fråga, en familj problem, en god gärning, och så vidare. Gör tomten lätt att förstå och anpassade till den åldersgrupp du skriver för. Lägg bara tillräckligt många tecken och utveckla dem grundligt, kan för många tecken överväldiga dina läsare.
  • Organisera din disposition. Du bör använda rätt format för att skriva en disposition - börjar med romerska siffror, då versaler, sedan siffror. Indrag stödjande idéerna under stora idéer. För beställning av konturen, vanligtvis en barnbok disposition beställt på ett sådant sätt att händelserna följer en kronologisk mönster. Vanligtvis börjar det med införandet av de tecken, som sedan följs av en konflikt där karaktärerna engagera ett problem, då ett klimax där karaktärerna verkligen möta problemet, och slutligen upplösningen där problemet är löst och ändelsen av berättelsen.
  • Kontrollera din disposition. Drop irrelevant information och det som inte stöder den stora tanken.
  • Skapa din slutliga förslaget. Re-läsa din disposition ett par gånger och har dina kollegor läsa den också. Observera att varje större idé bör relatera väl med en av de andra och att det bör finnas en logisk flöde.


Voila!, Du är nu klar med din disposition. Här är några tips som kan hjälpa dig i att skriva disposition: det är bättre att skriva en mening kontur än ett ämne kontur som det är mer detaljerade och omfattande, och välj kortfattade och beskrivande ord som livfullt blir bilden av situationen.