E2a

Hur man skriver en avsiktsförklaring om ett stipendium

Komma till college kan vara mycket svårt för en massa människor

Komma till college kan vara mycket svårt för en hel del människor, särskilt eftersom högskolan är en mycket dyr affär som kommer att innebära inte bara undervisning pengar, men också pengar för mat och logi som du behöver genom de fyra års universitetsstudier. Ett sätt att öppna dina dörrar till högre utbildning är genom användning av stipendier. De flesta stipendier kräver att du skriver en avsiktsförklaring om ett stipendium. Här är hur du kan skriva en.

  • Läs riktlinjerna. Innan något annat, se till att du har läst hela riktlinjen om stipendieprogram som du söker. Merparten av tiden, kan du hitta dessa riktlinjer i webbplatsen för företaget eller den stiftelse som erbjuder den speciella stipendium stöd. Det finns vissa stipendieprogram som har väldigt specifika krav, exempelvis avsiktsförklaringar med särskild formatering eller ett visst antal sidor.
  • Formaliteter. Om det inte finns specificerade format för den avsiktsförklaring som du är för att förbereda, är grundregeln att följa samma regler för att skapa ett personligt brev. Du måste se till att din avsiktsförklaring innehåller din kontakt och adressinformation i det övre vänstra delen av brevet, och att du lägger till datum och din signatur. Se också till att du skriver fullständiga namn, titel och position adressaten som hanterar stipendiekommittén som du söker.
  • Presentera din valda examen. Därefter måste du beskriva i skrivelsen viss grad att man vill fortsätta på college. Kom ihåg att inte alla college grader har samma undervisning. Det finns några grader som är lite dyrare än andra. Samtidigt finns det vissa stipendieprogram som begränsar de stipendier som de dela ut till specifika utbildningar. Vid införandet av examen, se till att lägga skälen examen är användbar för dig och för samhället i stort, och varför det kommer att vara fördelaktigt för dig att ha denna examen.
  • Lägg detaljer. Lägg några detaljer om college kurs som du vill fortsätta. Till exempel kan du lägga namnen på de skolor där du vill studera den grad att du har valt. Du kan också lägga till namnet på den fakultet eller lärare från vilken du vill lära dig.
  • Pedagogisk historia. Nästa, skriv en kort bakgrund om din utbildningsnivå. Det finns vissa stipendieprogram som kommer att kräva att du har ett visst betyg från gymnasiet för att få stipendiet, medan det finns andra som inte har dessa typer av krav. Ändå är det bäst om du har möjlighet att visa att du är en kompetent och flitig elev i gymnasiet.


Hur man skriver en avsiktsförklaring om ett stipendium. Presentera din valda examen.
Hur man skriver en avsiktsförklaring om ett stipendium. Presentera din valda examen.

Genom att beakta de förslag som anges ovan, ska du kunna skriva en avsiktsförklaring om ett stipendium som kan hjälpa dig att förverkliga dina drömmar om att gå till college och få den grad som kan hjälpa dig att komma in i karriären som du alltid har velat.