E2a

Hur man skriver dikter som rimmar

Det finns många saker som skiljer poesi från prosa

Det finns många saker som skiljer poesi från prosa. En av dessa skillnader är ledningslängden. Den andra är användningen av poetiska enheter som kan höja användningen av språket och ljud. Rhyme är en av de poetiska enheter. Att lära sig att skriva dikter som rimmar är inte alltid lätt, även några av proffsen behöver hjälp. Om du vill veta hur man skriver rim poesi, här är några tips.

 1. Sanna rim kännetecknas av samma ljud som börjar med accent vokalen i både ord och fortsätter till slutet av ordet. Några exempel på sann rim är hav / rörelse, tropiska / närsynta, hand / förstå.
 2. Du kan se att rimord inte behöver vara samma antal stavelser. En en-stavelsen ord kan rimma med tre stavelser ord så länge rim börjar vid accent vokal och fortsätter till slutet av ordet.
 3. I sann rim, måste ljuden föregår accent vokalerna skiljer sig åt. I grund och botten innebär detta att i sann rim, kan du inte rimma ett ord med sig själv.
 4. Använda slut rim är den vanligaste formen av att skriva poesi som rimmar. Avsluta rim är användningen av rimord i ändarna av raderna i en dikt.
 5. Användningen av slutet rim skapar vad som kallas en rim system. Det rim systemet är mönstret för rim ord i en dikt. Om du har en strof av fyra rader (känd som en strof) och orden i slutet av den första och den tredje raden rim och orden i slutet av den andra och den fjärde raden rim, har du en rim system för ABAB .

  Det ser ut så här:

  Hur man skriver dikter som rimmar. Användningen av slutet rim skapar vad som kallas en rim system.
  Hur man skriver dikter som rimmar. Användningen av slutet rim skapar vad som kallas en rim system.

  Jag gick till affären (a)
  Att köpa mjölk (b)
  Men jag hittade något mer (a)
  En scarf av silke. (B)

 6. Om du är ny på rim poesi, börja enkelt. Skriv en kuplett (två rader rimmad poesi). Försök sedan en triplett (tre rader) och slutligen en strof. När du har skrivit några enkla rimmade dikter, gå vidare till dikter med mer än en strof.
 7. Om du ska skriva en rim dikt med mer än en strof, är det vanligt att hålla sig till samma rim systemet i hela dikten, med undantag av den sista strofen. Så om du väljer att skriva en dikt med fyra strofer, tre av stroferna skulle ha samma antal rader och samma rim system. Den sista strofen kan variera.

  Anta att du ska skriva en dikt med tre quatrains och en kuplett. Din rim system skulle kunna se ut ungefär så här: Abba, råvaruberoende, effe, GG.

 8. Det är inte nödvändigt att i slutet av varje rad vara slutet på en mening eller en tanke. Faktum är att när den naturliga avbrott i en rim dikt kommer i slutet av varje rad, gör det dikten sing-songy. Ibland är detta den önskade effekten, särskilt när du skriver barns poesi. Men om du lägger din tanke kring till nästa rad, kommer en rad flyta lätt in i nästa och rim kommer att få en mer subtil effekt. Bra dikter som rimmar inte alla följer samma regel. Det beror helt på vilken effekt du letar efter.
 9. När du har fått ett handtag på att skriva enkla rimmade dikter, prova på en etablerad mer komplicerad form av rim poesi som en sonett .
 10. Prova på att skriva dikter med intern rim och inte bara sluta rim. Intern rim är en poetisk anordning i vilken rim sker inom samma linje. Ett exempel på intern rim skulle vara ", och med varje klockspel Jag visste att tiden." Orden "klämta" och "tid" förekommer i samma linje. Det finns så många olika typer av poesi, så titta in vilken typ är bäst för din dikt.
 11. Du kan också använda andra poetiska enheter i din rimmade dikt att ge sitt språk och låta en ännu mer ökad effekt. Användningen av allitteration, rytm och bildspråk som liknelser och metaforer kommer att göra din dikt mer effektiv.
 12. Det bästa sättet att lära sig att skriva bättre rim poesi är att läsa en hel del rim poesi. Tillbringa några dikter tid med att läsa av både kända poeter och icke-berömda poeter också.