E2a

Hur man skär en madrass

Skum madrasser är ett bra alternativ till resårmadrasser

Skum madrasser är ett bra alternativ till resårmadrasser, speciellt för användning i kompakta situationer. Du kan enkelt stuva undan en madrass under sängen eller i en stor garderob. Du kan också ha tunna utrullning skumgummimadrasser som kan användas när du har ett övermått av gäster (eller besöker släktingar) hemma.

Du kanske tycker att det är nödvändigt att skära en madrass för en rad olika skäl, men. Till exempel kanske du har köpt en säng som är lite för liten för madrassen. Eller, kan du återvinna skum i en madrass för användning vid tapetsering en stol, gör ett kast kudde, eller stoppning för andra möbler, som en sänggavel.

Hur man skär en madrass. Skum madrasser är ett bra alternativ till resårmadrasser.
Hur man skär en madrass. Skum madrasser är ett bra alternativ till resårmadrasser.

Du behöver:

  • Marker
  • Elektrisk kniv
  • Måttband eller linjal
  • Sax
  • Marker
  • Gamla kartonger

Lägg ner din madrass

Lägg ner din madrass. Placera gamla, tillplattade kartonger på det område där du kommer att arbeta. Du skulle inte vill att din kniv för att repa ditt golv.

Mät och märk

Mät och markera. Använd ett måttband för att bestämma storleken du vill klippa din madrass till. Om du är trimning, sedan mäta nära kanterna. Om du återvinner material för en annan möbel, så du kan klippa nära kanten, så att du kan använda så mycket av skummet som du kan.

När du mäter

När du mäter, kan du placera en prick med jämna mellanrum (säg, var 12 till 18 inches). Använd sedan en måttstock eller en rak träbit för att slutföra raderna genom dessa markörer. Om man mäter en icke-rät linje, exempelvis en cirkulär form eller en krökt figur, kan du mäta först med en bit kartong som en referens, och sedan lägga denna bit kartong på skummet. Trace längs kanterna för att få en bra approximation.

Skär skummet

Skär skummet. Nu, skär skummet med en tandad kniv. En elektrisk kökskniv kommer att göra, så länge som det är sågtandade, och kanten är skarp. Håll kniven vertikalt för enkel skärning. Det bör vara i rät eller en 90-graders vinkel från skummet. Klipp längs dina rader, eller längs någon form eller siffra du har spårat på skummet.

Lägg ner din madrass. Kom ihåg att när du skär skum.
Lägg ner din madrass. Kom ihåg att när du skär skum.

Om ditt blad blir långsam eller fastnat, spraya lite silikon att smörja.

Rengör snittet. Om någon skum fortfarande något fastsatt, eller om vissa kanter din nyklippt skum är sliten, använd sax eller en mattkniv för att trimma dessa bort.

Några anteckningar:

Kom ihåg att när du skär skum

Kom ihåg att när du klipper skum, bör du ge ett par inches bidrag om du tänker använda dem till saker klädsel. Detta är så klädseln ser fylligt och fullt. Annars kanske du har fuktig ryggstöd och kuddar.

Dessutom har gamla skum tendens att sönderfalla och bli dammiga på insidan, speciellt efter år av användning. Detta kan vara ett tecken på att dammkvalster och andra mikroorganismer som redan har blomstrat i din gamla skum. Om din skum är för gammal, kanske du vill överväga att bara ersätta den med en ny.