E2a

Hur man skapar varje dag

7 tips för att omfamna den dagliga kreativiteten vana

Nyckeln till konsekvent kreativitet är att skapa vardagliga. Så bara gå och göra det och du kommer att vara mer kreativ än du någonsin varit tidigare. Tack för läsning. The End.

Hur man skapar varje dag. Börja med en liten bit av tid och bygga.
Hur man skapar varje dag. Börja med en liten bit av tid och bygga.

Utom det är inte riktigt så enkelt, eller att du skulle göra det redan, och skulle inte läsa den här artikeln för tips, eller hur?

Så här är 7 användbara tips för att hjälpa dig att omfamna den dagliga kreativa vana, och börja se de enorma fördelar det innebär:

  1. Börja med en liten bit av tid och bygga. Om du inte har skapat regelbundet under en längre tid, det är ingen idé att ställa dig själv ett mål att skapa i 3 timmar fast varje dag. Även om du har skapat för 2 och en halv, skulle du uppfatta det som ett misslyckande. Börja med bara 15 minuter varje dag. Om du kör över och skapa längre, det är en stor bonus!
  2. Definiera ett utrymme att skapa på. Spelar ingen roll hur ofta du går att skapa om varje gång du går till din kreativa utrymme, det begravd under pappersarbete och röran och det tar 20 minuter bara att hitta en penna eller pensel. Organisera ett kreativt utrymme som du känner dig lugn och bekväm i, och att du kan gå till och dyka huvudstupa in att skapa på några ögonblick.
  3. Hitta din bästa tid att skapa. Känner du mer energisk och inspirerande första sak på morgonen? Kanske du föredrar att skapa sent på natten när världen omkring dig sover? Eller kanske du vill skapa på eftermiddagarna? Experimentera för att hitta din naturliga föredrog tid att skapa, och sedan hålla fast vid det för att hjälpa dig att skapa lättare.
  4. Ta det långsiktigt. Om du börjar skapa varje dag, sedan efter två dagar säger: "Nej, inte fungerar, jag har fortfarande inte avslutat min roman," du är orealistisk i dina förväntningar. Skapa vardagen är en långsiktig plan för kreativ framgång, baserat på stadiga konsekventa åtgärder. Var snäll mot dig själv och erkänna att dyka upp för att skapa varje dag är i sig ett stort steg att konsekvent kreativitet.
  5. Lär dina mest produktiva tidscykler. När du väl har börjat att skapa varje dag, kan du utforska de tidscykler som fungerar bäst. Föredrar du att skapa i 15 minuter, 4 gånger om dagen för att hålla dig frisk och inspirerad? Eller skulle du hellre fastnat och skapar för 2 eller 3 timmar utan distraktion? Återigen, hitta vad som hjälper dig att vara mest produktiva och kreativa.
  6. Har några kreativa mål. Innan du kör skriker vid omnämnandet av ordet "mål", dessa behöver inte vara skrämmande. Säger: "Jag kommer att skapa 15 minuter per dag för de närmaste 2 veckorna" är ett stort mål, och så fort du anger ett mål och skriva ner det, du är redan mer motiverade och engagerade än att ha en "kanske imorgon om jag känner för men jag kan inte lova något "typ av attityd.
  7. Få lite stöd. En förlängning av att skriva ner några mål är att sedan berätta för andra om dem. Återigen, detta ger dig större fokus och beslutsamhet. Dela dina mål med en kreativ vän eller hitta en grupp antingen lokalt eller på nätet som hjälper dig att hålla motiverade. På baksidan, kommer att stödja andra i deras dagliga kreativiteten föra sin egen stor belöning och goda känslor.

7 tips för att omfamna den dagliga kreativiteten vana. Definiera ett utrymme att skapa på.
7 tips för att omfamna den dagliga kreativiteten vana. Definiera ett utrymme att skapa på.

Följ igenom dessa tips och du kan inte låta bli att se en ökning av din kreativitet när du antar att daglig kreativitet vana i ditt liv.