E2a

Hur man skapar teambuilding på ett idrottslag

Det finns inget "jag" i ordet laget

Det finns inget "jag" i ordet laget. Ett lag kan endast nå framgång om alla medlemmar arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål. Även om du har de bästa spelarna i ett idrottslag, om det inte finns någon lagarbete, kommer hela teamet misslyckas. Oavsett om det är ett team av man, kvinna, barn, tonåringar eller vuxna, händer lagarbete och stor kemi inte över en natt. Det tar dagar, veckor eller månader att arbeta tillsammans för en grupp individer till gel och flytta som en väloljad maskin.

Hur man skapar teambuilding på ett idrottslag. Uppmuntra en positiv attityd och känsla av bror (eller syster) huva.
Hur man skapar teambuilding på ett idrottslag. Uppmuntra en positiv attityd och känsla av bror (eller syster) huva.

Om du vill hjälpa ett idrottslag uppnå verklig laganda och kamratskap, läs förslagen nedan.

  • Välj rätt ledare. Lagkaptenen av ett idrottslag spelar en viktig roll i att forma attityder gruppmedlemmarna. Han är det kitt som binder ihop laget. Du bör välja en lagkapten som kommer att vara en positiv förebild för alla. Det skulle vara bra om personen är omtyckt av de andra spelarna, men det är bättre om hans lag respekterar honom. Entusiastiska, ge, respektfull, storsint, hårt arbetande och osjälvisk är bara några egenskaper som en lagkapten ska ha.
  • Uppmuntra en positiv attityd och känsla av bror (eller syster) huva. Förklara för laget att de är som en familj. Och som familjemedlemmar, bör de stödja varandra genom segrar och förluster, tuffa tider och goda tider. Säg åt dem att alltid hålla huvudet högt och tänka positivt. Råda dem att aldrig skylla någon medlem i teamet om saker inte går deras väg. I stället bör de arbeta tillsammans för att övervinna utmaningar och gratulera varandra under tider av framgång.
  • Påminn laget att varje person är viktig. Självklart kommer det att finnas en, två eller tre spelare i varje idrottslag som överglänsa resten. De kan verka som de viktigaste aktörerna för alla. Men du bör påminna alla medlemmar som var och en har en roll att spela. Tala om för dem att framgången i teamet beror på hur de fungerar som en enhet. Ha ett samtal med din stjärna spelare och påminna dem om att de är en del av ett team. Och som sådan, bör de alltid ödmjuk och inte göra de andra medlemmarna känner sig mindre viktiga.
  • Genomföra teambuildingövningar. Förutom regelbunden träning, förse gruppen med aktiviteter teambuilding. Du hittar dessa typer av aktiviteter på nätet. Vissa lag främja övningar verkar göras bara på kul, men de faktiskt lär spelarna hur man lita på varandra och hjälpa varandra.
  • Låt teamet lära känna varandra på ett mer personligt plan. Gruppmedlemmarna tillbringar många timmar i veckan tränar sin sport. Detta är viktigt så att de kan vinna matcher och bli bättre spelare. Men de har också att komma bort från fältet, domstol eller poolen då och då och har sina egna bindning stunder. Uppmuntra enkla samvaro. Att ha en grill, gå ut för att äta, vandring, camping eller gå bowling kan vara en rolig aktiviteter där de kan koppla av, få bättre lära känna varandra och njuta av varandras sällskap.


Främja laganda i ett idrottslag kan inte vara så lätt som det verkar

Främja laganda i ett idrottslag kan inte vara så lätt som det verkar. Detta gäller särskilt när dina spelare är unga och omogna. Men med mycket tålamod och med hjälp av några förslag teambuilding och övningar, kan du förvandla en grupp av spelare i en grupp av musketörer: Alla för en, en för alla.