E2a

Hur man skapar ett fotokollage med hjälp av powerpoint

Fotokollage är ett utmärkt sätt att visa dina bilder samtidigt som man lägger ut dina bilder i den stil som du vill. Ett av de verktyg som du kan använda för att göra ett fotokollage är PowerPoint, vilket gör att du kan layouten på bilderna hur du vill. PowerPoint är också lätt tillgänglig och förinstallerat på de flesta datorer.

  1. Rensa. Börja med att öppna programmet, som kan hittas på Start-knappen i aktivitetsfältet. När du öppnar programmet, kommer du att se en default sida med en textruta för titeln och sub titeln. Ta bort dessa genom att klicka på kanten av textrutan, vilket är de taggiga linjer. Ändra storlek på förvalda bildstorleken show panel genom att gå till fliken Utskriftsformat, som gör att du kan ändra storleken på panelen. Storleken av panelen kommer att bero på storleken av trycket som du vill skapa. Kontrollera med din lokala foto tryckeri för att se vilka storlekar de kan göra.
  2. Redigera foton. Nästa, ladda upp fotografier från din digitalkamera till din dator. Om du har gamla tryckta fotografier som du vill använda, måste du skanna dessa och spara filerna i din dator. Spara filerna som JPEG, PNG, BMP eller andra filtyper som PowerPoint kan känna igen. Du kan också använda programvara fotoredigering som Gimp eller Photoshop för att redigera bilder.
  3. Infoga bilder. Om du vill infoga bilder, klicka på "Infoga"-knappen. Välj "Bild" som den typ av fil som du vill infoga. Detta kommer att öppna upp ett fönster som låter dig söka efter filer som du har lagrat på din dator.
  4. Lay utflykt. Tänk på en layout som kommer att gå bra med fotografierna. Du kan skapa en enkel collage av många små och medelstora fotografier som är lika i storlek, eller du kan välja flera bilder att vara de primära foton, som kommer att placeras på mitten av sidan. Också tänka på var du ska placera textrutan.
  5. Ändra storlek. När du har infogat fotografierna, måste du ändra storlek på bilder så att de passar in i den layout som du har beslutat om. För att ändra storlek på bilder, greppa gränsen och använda hörnhandtagen att dra fotografierna. Dra fotografiet utåt förstorar fotot och dra i kanten inåt kommer att minska storleken på fotografiet.
  6. Textruta. Lägg i textrutan genom att klicka på fliken Infoga. Istället för att välja "Pictures," dock välja alternativet Textruta. I textrutan skriver du in namnet på evenemanget eller titeln på collage. Du kan också placera en annan mindre textruta där du kan placera information om händelsen eller bilder, till exempel de människor som ingår i de foton eller datum för händelsen. Ändra teckensnitt, storlek och färg beroende på vilket sätt du vill.

Hur man skapar ett fotokollage med hjälp av powerpoint. Rensa.
Hur man skapar ett fotokollage med hjälp av powerpoint. Rensa.

Spara filen och skicka den till fotoskrivare så att filen kan skrivas ut. De flesta hem skrivare kan också skriva ut i fotokvalitet, men du kommer att behöva köpa fotopapper för detta. Med dessa steg kan du skapa dina egna kollage med enbart PowerPoint.