E2a

Hur man skapar en Windsock

Ett sätt att hålla barnen från att alltför uttråkad är att låta dem skapa något kul och ändå användbart. Skapa en Windsock i olika färger kan vara en mycket trevlig uppgift som de kan göra med sina lekkamrater. Barnen kan även ha kul återanvända material som de kan hitta runt huset. Så inte bara är detta en prisvärd projekt, du uppmuntrar också barnen att återanvända och återvinna objekt.

Hur man skapar en windsock. Få en bit konstruktion papper eller konst papper finns.
Hur man skapar en windsock. Få en bit konstruktion papper eller konst papper finns.
  • Få en bit konstruktion papper eller konst papper finns. Du kan också använda tidningar för detta projekt. Om du använder tidningar, kan du täcka tidningspapper med ett tunt lager av färg, så att papperet inte ser alltför upptagen. Klipp papperet i en rektangel som mäter 6 inches i bredd och 18 inches i längd. Låt barnen dekorera rektanglar med cut-outs, klistermärken, markörer, kritor eller ens några lyser i mörkret färg. Bilder från deras favorit tidningar eller bilder från gamla serietidningar skulle se bra också.
  • Häftning, tejp eller lim båda ändarna av rektangeln tillsammans. Designen ska vara vänd den yttre delen av ringen. Detta skulle vara kropp Windsock, som ser ut som en cylinder med nu.
  • Därefter får några remsor av silkespapper. Du kan också använda japanska omslagspapper eller lätt pappersmaterial. Skär dem i strimlor runt 2 meter i längd. Bifoga dem till den ena änden av cylindern antingen genom att tejpa eller häftning dem till Windsock kroppen. Det är bäst att rymden dem minst 1 cm mellanrum.
  • Nu börjar stansning fyra hål runt toppen av cylindern. Se till att de är jämnt fördelade. Om du har hålslag i olika former, skulle nu vara den bästa tiden för att använda dem. Om du inte har hålslag, försiktigt peta en penna genom papperet kroppen att göra ett hål.
  • Knyt strängarna genom varje hål och knyt dubbla knutar att se till att strängarna sitter ordentligt fast. När du är klar, knyta alla fyra delar av strängarna ihop upptill. Detta skulle vara handtag din Windsock. Du kan hänga din Windsock med hjälp av detta handtag. Du kan också infoga pärlor i strängarna för att göra handtaget ännu mer dekorativa.
  • Nu kan du låta barnen välja var de vill visa sina windsocks. Kontrollera att det är i ett område där det finns mycket av luftflödet. Det är bäst att hänga den nära fönster eller inomhus terrasser. Se till att windsocks inte blir våt.
  • Tejpa några kortare bitar av garn i botten av Windsock att fungera som en frans skulle också förbättra utseendet på Windsock när vinden blåser genom den.

Placering vindspel tillsammans med windsocks kan vara en väldigt söt sätt att låta dina barn dekorera sina rum. De kan även ha en gissningslek på vilken riktning vinden kommer att blåsa nästa. Genom att dekorera den med glitter eller lyser i mörkret färg skulle windsocks ser också cool på kvällarna.