E2a

Hur man skapar en skriftlig portfölj

En skriftlig portfölj är en sammanställning av dina bästa litterära verk

En skriftlig portfölj är en sammanställning av dina bästa litterära verk. Det fungerar som ett verktyg för att visa dina skrivkunskaper till olika kunder och arbetsgivare. Utan den, kommer det att bli svårt att få ett jobb. Men det är aldrig för sent, kan du börja göra dina egna när som helst! Läs vidare för att lära sig hur.

Hur man skapar en skriftlig portfölj. Samla alla dina litterära kompositioner.
Hur man skapar en skriftlig portfölj. Samla alla dina litterära kompositioner.

  1. Samla alla dina litterära kompositioner. Det är viktigt att du kommer ihåg varje magasin, broschyrer, flygblad, hemsidor, etc. Se till att du även dina klass uppdrag, dikter, essäer och berättelser som du har gjort av tristess.
  2. Så snart du har allt med dig, välja de bästa verk som du har gjort. Det enda sättet att göra detta är att läsa dem en efter en. Faktor i återkopplingen av dina vänner, nära och kära, professorer, arbetsgivare och liknande. Detta kan vara en mödosam uppgift, men det kommer också att fungera som en lärorik erfarenhet. Genom att göra detta, kan du jämföra dina tidigare verk från dina nya. Du kommer definitivt att se några anmärkningsvärda förändringar.
  3. Separera de arbeten som du kommer att sätta i din portfölj. Det är mycket viktigt att vara systematisk när du gör detta steg så att du kan undvika förvirring därmed spara tid och ansträngning från din sida. Det mest effektiva sättet att organisera dina verk är genom att kategorisera dem genom skrivsätt. På så sätt kan du visa enkelt mångsidigheten hos din talang till dina utsikter kunder.
  4. Lista alla dina artiklar per kategori i ett anteckningsblock eller i datorn. Ta del av det totala antalet sidor. Skriv ut den och fäst den på toppen av dina sammanställda verk.
  5. Nu måste du skriva om dem i datorn. Det finns gratis, färdiga mallar som du kan få på nätet. De flesta av dem är gjorda på ett attraktivt och professionellt sätt. Du kan använda dem för din portfölj.
  6. Korrekturläsa varje artikel som du skrev. Det finns inget utrymme för fel! För alla publicerade dina verk i annonser, hemsidor, tidningar, tidskrifter och liknande, är det lämpligt att du lägger de faktiska kopiorna i din portfölj. Det vore bättre om du skannar alla publicerade dokument istället för fotokopiering dem för en mer renare och tydligare resultat. Samma sak gäller för de webbplatser. Bara kopiera hela webbsidan och lägga till den i din samling. Detta trick kan definitivt göra din portfölj sticker ut från andra.
  7. Det skulle vara bra om du försöker att leta efter en erfaren skribent. Fråga honom om din portfölj är bra att gå. Om inte, bestäm de saker som du behöver för att ta bort och lägga till. Detta är särskilt användbart när du är en copywriter.
  8. Skriv ut allt. Ordna det om detta och bifoga en uppdaterad CV och visitkort på toppen. Anlita någon att prydligt binda det.

Kom ihåg att din portfölj en representation av dig

Kom ihåg att din portfölj en representation av dig. Du ska göra ditt bästa för att se till att det ser professionellt och mycket imponerande. Avsluta det genom att lägga till en touch av egen karisma för att skapa en unik vädjan som kommer säkert intriger någon. Din personifierad skrivande portfölj kommer definitivt att lämna ett bestående intryck på dina utsikter kunder.