E2a

Hur man skapar en semester-tema scrapbook

Med massor av bilder för att organisera och lika enorma minnen att skriva ner, sätta ihop en semester-tema klippbok kan vara lite överväldigande. Starta, i själva verket är det svåraste att göra, skjuta dig att sätta upp planen skrot bokning förrän du helt glömma det. Men med lite hjälp, kommer att göra en semester-tema klippbok inte vara så svårt som det kan tyckas. Nedan är några tips du kan tänka på.

Hur man skapar en semester-tema scrapbook. Bestäm vilka bilder ska inkluderas.
Hur man skapar en semester-tema scrapbook. Bestäm vilka bilder ska inkluderas.

  • Gör en disposition. Bestäm hur du vill layouten din gästbok. Kommer du ordnar materialet i en kronologisk ordning? Eller kommer det vara bättre att ordna dem per kategori? Eller kanske du vill ha en mer slumpmässig layout. Oavsett vilket man väljer beror helt på vilken look du vill uppnå.
  • Välj dina papper. De mönster och mönster av scrapbook papper är så olika att du inte kommer att få slut på alternativ. Du kan använda en typ av papper eller olika typer, så länge de kompletterar temat och lägga skönhet till klippbok. Om du vill kan du också använda dig av semester-tema scrapbook papper.
  • Bestäm vilka bilder ska inkluderas. Efter semestern, du troligtvis har hundratals bilder, men tänk på att inte alla av dem kan göra det till klippbok. Välj bara de som verkligen fånga ögonblicket. Kom också ihåg att bilderna tar mycket plats i en sida, så försök att göra plats genom att klippa några av bilderna till en viss storlek. Klistra in dem till scrapbooks i den ordning du föredrar.
  • Samla alla memorabilia. Tågbiljetter, kartor, kvitton restaurang, omslag godis, mjukpapper, kronblad, och andra typer av minnessaker är bra skrot bok material. Limma dem till klippbok och skriva någon berättelse i samband med de nämnda minnen. Det är bäst om du följer de minnen med relevanta bilder. Till exempel bör en tågbiljett gå med en bild på dig rida på tåget.
  • Lägg utsmyckningar. Annat än memorabilia, använd utsmyckningar för att dekorera din semester-tema klippbok. Du kan lägga till, till exempel, klistermärken, paljetter, och stämplar. Men tänk på att inte sätta alltför stora utsmyckningar. Ett tips: Om du inte kan längre skilja den centrala idén om en sida, du troligtvis har över-dekorerade det.
  • Gör bildtexter. Beskriv foton genom bildtexter. Skriv ned datum, tid, plats, och människor i bilderna. Massor av ord är i själva verket ofta är onödig eftersom foton kan tala för sig själva, men bör det finnas ett behov av att göra en mening, hålla det kort och direkt. Om du har svårt att minnas delar och detaljer av din semester, är det bäst att hålla en resedagbok som du kan hänvisa till när du gör bildtexter.


Slutligen, designa din försättsbladet

Slutligen, designa din försättsbladet. Det är en mycket viktig del eftersom det ger människor en förhandsvisning av vad de kan se inne i klippboken. Därför gör försättsbladet som attraktiv och intressant som möjligt. Lägg det bästa av de bästa bilderna på försättsbladet och skriva semesterperioden och plats över det.