E2a

Hur man skapar en scrapbooking mall (stencil)

Scrapbooking är en slags personlig konst

Scrapbooking är en slags personlig konst. Men med de färdiga scrapbooking mönster finns, är den personliga kontakten i en klippbok nästan glömt. Därför, om du vill göra ett uttalande i varje sida i ditt projekt, är det bäst att få en scrapbooking stencil av dina egna.

Hur man skapar en scrapbooking mall (stencil). Förbered material som behövs för projektet.
Hur man skapar en scrapbooking mall (stencil). Förbered material som behövs för projektet.

Det är inte omöjligt för dig att skapa en scrapbooking stencil för din egen design. Det kan vara en enkel design, gräns, typsnitt och liknande. Den goda nyheten för dig är att göra din egen schablon är lika enkelt som att designa dina scrapbooks. För att hjälpa dig att enkelt göra en egen, kolla in dessa tips du kan följa:

  • Förbered material som behövs för projektet. Ta allt material du behöver för detta projekt. Detta inkluderar stencil, permanent markör och hantverk kniv. Du kan få de flesta av dessa material i hantverk butiker eller andra stora varuhus nära ditt område.
  • Välj mönster för mallen. Det finns ett brett utbud av scrapbooking mönster som du kan göra som en stencil. Dessa kan vara en av dina egna ritningar, skrifter, tidskrifter eller design bok, teckensnitt dator, tryckta mönster och liknande. Välj en eller två för detta projekt och gör dig redo att konvertera dessa poster till ett scrapbooking mall. Om detta är första gången du gör en, försök att välja en design som är enkel så att du inte kommer att finna det svårt att gå vidare med projektet.
  • Spåra objektet på stencilen. Skär utformningen av ditt val och tejpa fast den på baksidan av stencilen. Med hjälp av en markör, spåra design på stencilen. Ta sedan bort den ursprungliga designen materialet. Detta gäller för objekt som du fortfarande vill behålla även efter spåra det på stencilen. För en design som du inte vill klippa, säkra hela materialet med ett band på baksidan av schablonen och sedan beskriva den på schablonen yta. Å andra sidan, om du inte kommer att använda ett objekt, t.ex. en tryckt dator material efter stenciling det, helt enkelt tejpa den utskurna material på schablonen rygg.
  • Skär stencilen. Följ konturen på stencilen och skär alla öppningar med ett hantverk kniv. Om du skapar en scrapbooking stencil brev, skär den exakta konturen av varje bokstav och även de inre hålen andra bokstäver. Tänk att vara mycket försiktig när du använder båten kniv.
  • Märk schablonen. Använd en märkpenna för att märka schablonen gång gjort skära den. Var försiktig när du gör detta så att du kan skapa en perfekt mönster för din scrapbooking design.
  • Använd stencilen. Du är fri att använda schablonen i dina scrapbooking projekt på denna punkt. Njut och beundra din nyskapade mönster för dina klippböcker. Schablonen kan pågå i flera beviljade år att du tar väl hand om det medan det är i bruk.
  • Arbetet med andra Scrapbooking mallar. Upprepa ovanstående steg för andra mönster du vill konvertera till en scrapbooking mall eller schablon.


Nu när du har din egen scrapbooking stencil

Nu när du har din egen scrapbooking stencil, kan du vara säker på en unik och personligt projekt. Varje sida på din gästbok kommer säkert spegla din personlighet och stil. Dessutom behöver du inte längre behöver spendera pengar att köpa och använda färdiga mallar för ditt projekt.