E2a

Hur man skapar en nyhetsblogg

Bortsett från att vara bra källor omdömen

Bortsett från att vara bra källor av recensioner, åsikter och kommentarer, har bloggar också erkänts som goda källor till nyheter. Denna typ av nyheter skrivande kallas ofta gräsrotsnivå rapportering, eftersom bloggare är kända för att skriva om direkta direkta erfarenheter, eller åtminstone om händelser som är relevanta för ett arbete eller intresseområde. Vissa bloggar, särskilt de som drivs av branschexperter och välkända insiders, har även nämnts av traditionella medier som tv och tidningar.

Hur man skapar en nyhetsblogg. Bortsett från att vara bra källor omdömen.
Hur man skapar en nyhetsblogg. Bortsett från att vara bra källor omdömen.

Oavsett om du är en industri insider, en analytiker, eller helt enkelt en professionell i ditt valda område, kan du skapa en nyhetsblogg som ger aktuell information om ditt eget företag eller din bransch. Hellre än echo varannan nyhetsmaterial blogg skriver om din bransch, är det en bra idé att ha några riktlinjer att leva efter för en intressant och spännande nyhetsblogg.

Skriv om något du kan relatera till

Skriv om något du kan relatera till. Om du planerar att köra en nyhetsblogg, prova något som du kan personligen och direkt relatera till. Till exempel kan du köra en blogg om ditt företags nya produkter och tjänster. Eller, kan du noggrant övervaka aktuella händelser i din stad eller bransch, och du kan blogga om dem. På så sätt kommer dina inlägg att komma ut som mer troligt, eftersom du vet vad du talar om. Dessutom, även om du kommer att köra en nyhetsblogg, skulle det vara okej att lägga upp några ledare eller kommentar, så länge du kommer att skriva om aktuella händelser.

Var original

Var original. Oftare än inte, nyheter bloggar innehålla information som oftast rehashed och omskrivna, och oftast bygger på innehåll från andra bloggar. Medan det finns inget fel om detta, ligger problemet med information har cirkulerat för mycket. Läsarna kanske tycker att det är svårt att bestämma den ursprungliga källan till information. Den bästa nyheten bloggar är de som ger nyheter direkt från källan.

Länk till den ursprungliga källan

Skriv om något du kan relatera till. Länk till den ursprungliga källan.
Skriv om något du kan relatera till. Länk till den ursprungliga källan.

Länk till den ursprungliga källan. Om du måste citera andra bloggar eller medier för artikeln idéer, är det alltid en god idé att länka till den ursprungliga källan. Många bloggar har information och innehåll som redan har cirkulerat genom olika bloggar och webbplatser. Försök på jakt efter den primära källan, så du kan vara säker på att dina artiklar har information som är rå och obearbetad. De flesta bloggar skulle lägga in sin egen kommentar eller tolkning av news uppdaterar, och därför kanske du citera något som har gått igenom olika synvinklar redan.

Vilken programvara för att använda

Vilken programvara för att använda? Det finns en hel del gratis weblogging tjänster som du kan använda för att köra din nyhetsblogg. Den mest populära bland dessa är Blogger (www.blogger.com) och WordPress (www.wordpress.com). Dessa hosting-tjänster där du kan registrera dig för ett gratis konto. Däremot kan mer avancerade användare installera själv-värd version av WordPress (från www.wordpress.org), som också är gratis. Detta skulle kräva en att ha en domän och webbhotell leverantör.

Några nyheter bloggare använder mjukvara som automatiskt aggregera blogginlägg och uppdateringar från andra källor. Denna praxis är i allmänhet ogillat, though. Det bästa sättet att köra en nyhetsblogg är att skriva dagligen (eller mer regelbundet) uppdateringar i sina egna ord.

Tjänar från din blogg

Tjänar från din blogg. Medan de flesta bloggare kör sina webbplatser för roligt och passion, kanske du vill tjäna från din nyhetsblogg. Du kan gå annonsnätverk som Google AdSense och Chitika eller affiliate marknadsföring som Amazon Affiliates, vilket gör att du tjänar från annonser klickade av dina läsare, eller köpta objekt från din webbplats.

Köra en nyhetsblogg är precis som att köra en tjänst nyheterna uppdatering. Medan programvaran och formatet kan vara annorlunda, vad som är viktigt är att du leverera innehåll på ett regelbundet och i rätt tid.