E2a

Hur man skapar en modell bil från grunden

Om du är en certifierad bil entusiast du kan vara intresserad av att expandera ditt intresse till något som är lite mer överkomliga: modellbilar. Naturligtvis kan du samla alltid kommersiellt tillgängliga modell bilar, men sedan igen, var är spänningen i det? Vad sägs om att bygga din egen modell bil från grunden? Snacka om extrema fritidsintressen. Här är några av de riktlinjer att komma ihåg om du är intresserad av att bygga din egen modell bil:

  • Börja först med en modell bilmonteringssats. Detta är ett smart första steg om du verkligen nytt för hela processen att bygga. Börjar med en modell bilmonteringssatsen hjälper dig att få en uppfattning om de olika miniatyr bildelar du måste bygga. Det är också bra om du väljer modell som du har för avsikt att göra från grunden. Du kan köpa kit modell bil online från webbplatser som ehobbies.com , hobbyplace.com och modelkitsonline.com . När du har konstruerat din modell bil från satsen, använda detta som en replik för att hjälpa dig att bygga din modell bil.
  • Gör en plan. Innan du börjar med själva byggnaden kommer att ha en plan på papper kan du skära ner på ditt projekt tid. Använd ett grafritande papper till konto för varje enhet mätning. Auto CAD är ett bra program som hjälper dig att planera för måtten på modell, använda om du redan ganska bekant med denna programvara verktyg.
  • Bestäm storleken på din modell. Det är faktiskt lättare att bygga en modell bil som är relativt större, eftersom intrikata delar är svårare att hantverk. När du planerar din modell på papper, försöka dra den i skala.
  • Välj de material som du kommer att använda. Bygga en modell bil faktiskt kommer att kräva olika material för de olika delarna. Ditt val material kommer också att bero på dina specifika önskemål (och kanske tillgänglighet). Till exempel, även om det mest populära valet för kroppen eller chassi i bilen är trä, kan du överväga att även använda papier-maché, lera, plast eller papp. Ju mer intrikata delarna, för lättare utforma, kanske bäst bildas genom lera.
  • Bestäm hur mycket detaljer som du kommer att vilja införliva. Återigen kommer detta att bero på din inställning. De flesta nybörjare kommer helt enkelt vilja ha huvuddelen av bilen, med fönster och strålkastarna. Men du kanske vill lägga till i små detaljer såsom bilbarnstolar, de vindrutetorkare, ratten och en fungerande huva.
  • Bygg din modell bil med sektioner. Återigen, se din modell bilmonteringssatsen och bestämma sektionerna och delar som används för att bilda hela bilen. Du kan skapa din egen modell bil baserad på detta mönster. Poängen är att du bör undvika att göra din bil med en enda del, eftersom det kan leda till din modell bil är otymplig eller kan få den att bli föremål för fler misstag.
  • Måla din modell bil. Det roliga! När du har monterat kroppen av din modell bil, måla den med sprayfärg. Du kanske också vill sätta i bilen etiketterna för att illustrera bilmärke som du gjort.


Där har du det

Där har ni det! Dessa är några riktlinjer att komma ihåg om du vill bygga en modell bil från grunden. När man börjar på detta projekt, det hjälper säkert om du har massor av tålamod och öga för detaljer. Lycka till!

Hur man skapar en modell bil från grunden. Börja först med en modell bilmonteringssats.
Hur man skapar en modell bil från grunden. Börja först med en modell bilmonteringssats.