E2a

Hur man skapar en imaginär karta

Imaginary kartor har använts i flera år och massor av människor för att skapa konstiga berättelser i fiktion. En imaginär karta är en bra utgångspunkt för att låta fantasin gå vilda. Med kartan kan du börja skapa berättelser, legender och personligheter som bor i kartan. Här är hur.

  1. Storlek och form. Börja med att bestämma storleken och formen på din karta. Det finns några kartor som kommer att omfatta storleken på ett kungarike själv eller en helt ny värld, medan det finns några kartor som bara syftar till att skapa imaginära städer som finns någonstans i ett riktigt land. Om du skapar en helt ny värld, kan du bestämma allt om kartan, såsom storlek och form av marken. Om du sätter en ny plats på den verkliga världen, måste du ta inom ramen för den nya platsen i beaktande. När allt kan du inte lägga i Snowy Mountains i en imaginär stad i Kalifornien.
  2. Logik. Designa din imaginära karta tar viss logik också. När du skapar vattensamlingar, till exempel, kommer du att behöva räkna ut där floden börjar och var det slutar. Det bör alltid sluta i haven, och bör alltid börja med en vattenkälla, t.ex. berg som har massor av fjädrar eller en underjordisk vattenreservoar. Berg brukar också förekomma i klumpar. Platser med mycket berg tenderar också att ha fler träd och floder. Öknar, å andra sidan, tenderar att inträffa på södra halvklotet.
  3. Viktiga platser. När geografiska egenskaper den imaginära kartan har kartlagt ut, är nästa steg att lägga i viktiga platser. Överväga vilken typ av mark du gör när du lägger de viktigaste funktionerna. Samtida imaginära kartor kan ha platser för gallerior och affärsdistrikt och hallar staden. Om du gör magiska imaginära kartor, men du kan lägga till i magiska fontäner och berg, eller palats samt hemsökta sjöar, vulkaner där magiska andar bor och vad andra extraordinära platser som du vill lägga till.
  4. Symboler och legender. För att förenkla din karta måste du skapa en egen uppsättning av legender och symboler som ska användas på kartan. Skapa symboler för hus, för städer, för berg för floder, et cetera. Dessa bör också vara färg samordnas så att du kommer ha möjlighet att lätt känna igen områden. Mörkgrönt till exempel kan användas för att indikera lummiga skogar, medan ljusgröna kan användas för gräsmarker och savanner. Vara säker på att du lista ner alla indikatorer och symboler som du använder på en liten legender låda på botten av kartan.
  5. Design. Slutligen, se till att utforma din karta kreativt. Gamla och magiska kartorna bör inked ner på tjockt pergament papper. Hemlagad papper fungerar bäst för dessa typer av kartor. För samtida kartor, å andra sidan, kan du använda nät och blå bläck för att simulera utseendet på en ritning. Du kan också lägga in andra kreativa blomstrar såsom havet monster på de stora haven i din imaginära karta.

Hur man skapar en imaginär karta. Symboler och legender.
Hur man skapar en imaginär karta. Symboler och legender.

Låt din kreativitet skapa sin egen värld genom imaginära kartor. Dessa åtgärder bör hjälpa dig göra det enkelt.