E2a

Hur man skapar egna dekorativa badrum handdukar

Dekorera ditt badrum kommer att lägga lite klass till din dagliga rutin. Ditt badrum behöver inte vara trist och utilitaristisk. Några dekorativa inslag, liksom några trevliga handdukar hängande på en trevlig handduk stång, kommer att göra hela skillnaden. Köpa dekorativa handdukar från varuhuset kan komma med en brant pris, dock. Men med lite skicklighet i sömnad, kan du skapa dina egna dekorativa bad handdukar för mindre.

Vad du behöver:

  • Billig badlakan
  • Möbeltyg
  • Tofs eller fläta
  • Sömnad utrustning (maskin, tråd, nålar)

Köp badlakan. Dekorativa badlakan kan vara dyrt, men generiska badlakan är oftast billigt. Eftersom dessa kommer att vara för dekorativa ändamål, behöver du inte oroa dig för att få de mest absorberande handdukar. Någon grundläggande handduk kommer att göra. Få en fullständig medelstora bad handduk, handdukar och washcloths i färger som matchar ditt badrum.

Köp möbeltyg och tillbehör. Du kan vanligtvis få dessa på stoppning butiker. Återigen, gå för färger och mönster som passar ditt badrum och bad handdukar väl. Få tjocka tyger med broderier eller brokad. Få tofsar eller flätor som kontrasterande färg med handduken och ditt badrum inredning.

Hur man skapar egna dekorativa badrum handdukar. Köp möbeltyg och tillbehör.
Hur man skapar egna dekorativa badrum handdukar. Köp möbeltyg och tillbehör.

Klipp tyget. Klipp din möbeltyg till 6-tums band bredder. Skär dessa två inches längre än bredden på varje handduk som du kommer att försköna. ZigZag eller serge ändarna för ett rent snitt. Du kan också klippa flätan på denna punkt, med samma mått som längden på möbeltyg.

Sy på tyget och flätan

Sy på tyget och flätan. När du har rätt mått, kan du sy på tyget på kanten av handduken. Börja sy med fläta som en guide, ungefär fem inches från nederkanten av handduken. Ge omkring en tum ersättning på varje sida. Du kommer att behöva för att stoppa ändarna bakom handduken för ett rent utseende.

Gör samma sak för hand handdukar och tvättlapp, med mindre mått för proportioner.

Häng handdukar. Du kan visa dina dekorativa badrum handdukar genom att hänga dem i en skiktad arrangemang på en torkställning. Den badlakan bör vara basen, med handduk och tvättlapp lagt över badet handduken.

Några tips. Du kan ånga trycka din handduk så att kanterna kommer att formas enligt önskemål. När det gäller tyget kan du oftast hitta remsor av överflödigt tyg från möbelaffärer. Du kan få dessa för mindre eller till och med gratis om butikerna kommer inte längre att ha en användning för sin överflödigt tyg. Du kan också återanvända oanvända eller gamla badlakan, om du inte vill köpa nya från butiken.

Sy på tyget och flätan. Sy på tyget och flätan.
Sy på tyget och flätan. Sy på tyget och flätan.

Du har möjlighet att använda tyg lim i stället för att sy på möbeltyg. Detta kan vara snabbare, men kanske inte lika hållbart som sy tyget på handduken.

Dekorera ditt badrum behöver inte vara dyrt. Lägg till en touch av elegans till ditt badrum vägg genom att hänga dekorativa handdukar lätt gjort genom att sy möbeltyg och fläta.