E2a

Hur man skapar effekter i akvarellmålning

Om du vill måla med vattenfärg

Om du vill måla med vattenfärg, kanske du upptäcker att det är inte bara en chans att finslipa dina konstnärliga färdigheter. Det är också mycket effektiva på att främja avslappning. Titta på en akvarellmålning och du kommer omedelbart att förtrollad av dess lugnande och lugnande linjer och den totala fridfulla utseende som det ger.

Hur man skapar effekter i akvarellmålning. Använd mycket tunna färger över varandra.
Hur man skapar effekter i akvarellmålning. Använd mycket tunna färger över varandra.

Om du däremot vill experimentera med akvarellmålning och ge din färdiga pjäsen ett annorlunda utseende, här är några sätt som du kan skapa effekter i akvarellmålning:

1

Ett. Använd alkohol. Droppar alkohol på akvarellmålning skapa vita fläckar som kan visa sig vara en intressant detalj i din målning. Du bör släppa några droppar alkohol på ett avslutat verk, precis innan akvarell blir torr. För en extra twist, prova detta: drop alkohol på en färg, och sedan låta denna torka. När alkoholen är torrt, applicera en andra färg och sedan släppa alkohol på det igen.

Experimentera med olika sätt på hur du strö på alkohol, för dig att skapa olika mönster.

2

2. Använd salt. Beroende på när du strö salt på din målning, det är hur bra / grov dess utseende kommer att bli. Om du strö på salt till en stilla-fuktig målning, kommer effekten att bli grov och stor "spridning", men om du stänka på om målningen är nästan torr, kommer effekten att bli mer böter. När målningen blir torr, kan du gnugga bort saltet med handen.

3

Om du vill måla med vattenfärg. Använd vått papper.
Om du vill måla med vattenfärg. Använd vått papper.

Tre. Använd plastfolie. Fastställa plastfolie, antingen sträcks ut eller skrynkligt, över din fortfarande fuktiga målning. Din målning kommer att följa de former som den plastfolie tog när det lades över målningen, vilket leder till mycket intressant detalj.

4

4. Använd mycket tunna färger över varandra. För att skapa en lysande effekt med din målning, kan du prova att lägga mycket, mycket glesa färger på penseln, och sedan måla som vanligt. Sedan, med en annan färg (även i en mycket gles mängd), lager över den tidigare färgen.

5

Fem. Använd vått papper. Detta kallas också den våt-i-våt teknik. Om du använder ett vått papper, kommer den våta färgen expandera fritt, efter vattenflödet på papperet.

6

6. Använd hårda kanter för att göra repor på din målning. Medan målningen fortfarande är fuktig, använda något hårt föremål (t.ex. ett gem, spik, eller kanten på din pensel) för att göra repor eller spår över din målning. Pigment kommer bosätta sig i på spåren, gör det möjligt för läsaren att se de texturerade repor som du gjort.

7

7. Använd vax papper. Lägg ner skrynkligt eller sönderrivet vax papper över en fuktig tvätt. Du kan använda en bok för att ytterligare trycka ner målningen. När tvätt torkar, ta bort vax papper, och du skulle hitta en trevlig texturerad look till den plats där du placerat den.

Där har du det

Där har du det! Dessa är bara några av de enkla sätt att skapa effekter i en akvarellmålning. Det lönar sig definitivt att ta dessa ytterligare steg så att du kan skapa något nytt av en klassisk konst stil. Lycka till!