E2a

Hur man skaffar guld

Guld är en av de mest omsatta och mest eftertraktade ädelmetaller

Guld är en av de mest omsatta och mest eftertraktade ädelmetaller. På grund av dess fysiska egenskaper, har guld många viktiga användningsområden. Guld används i mynt och metall valuta eftersom det är formbart. I själva verket är dess formbarhet så hög att den kan krossas till mycket tunna ark (så tunna som flera miljondelar av en tum), vilket gör dem mycket användbara som korrosionsbeständiga förgyllning för oregelbundna ytor. Guld är en mycket populär metall i smycken inte bara på grund av sin formbarhet men också på grund av sin lyster. Guld är även används i elektroniska produkter och kretsar eftersom det är en bra ledare av elektricitet. Eftersom det är resistent mot rost och är inte allergiframkallande, kan guldet även hitta sin väg in i dina tänder - som tandfyllning. Denna artikel diskuterar processen att få guld.

Om du älskar utomhus och ofta gå backpacking

Om du älskar utomhus och ofta går backpacking, camping, vandring, etc., kan du vaska guld i områden där guldet rapporterades hittas innan. Du kan utföra guld prospektering och guldvaskning i områden som är öppna för allmänheten. De flesta av dessa platser är fritids guldgruvor webbplatser som är öppna för allmänheten. Kontrollera ditt område först om vilken typ av prospektering instrument som är tillåtna. Bäckar, floder och bäckar är bra platser att vaska guld, särskilt i delar där vattenflödet bromsas av stenblock, stora stenar eller sandbankar.

Guldvaskning är inte en dyr aktivitet

Hur man skaffar guld. Guld är en av de mest omsatta och mest eftertraktade ädelmetaller.
Hur man skaffar guld. Guld är en av de mest omsatta och mest eftertraktade ädelmetaller.

Guldvaskning är inte en dyr verksamhet. Allt du behöver är en spade, ett förstoringsglas, pincett, en behållare för din hitta, och det viktigaste instrumentet - ett guld pan. Varje breda och grunda skålen kan användas som ett guld pan. Du kan använda din gamla skål pan, om du har en. Eller så kan du köpa ett guld pan för mindre än 10€ från järnaffärer, rock butiker eller butiker hobby.

Guldvaskning är en manuell process

Guldvaskning är en manuell process. Fyll din panna med sand och grus blandning som du tror att innehålla guld. Du kan använda din spade för att gräva efter smuts från olika djup. Sänk pannan i vattnet och skaka den. Den skakande rörelse kommer att sortera guldet från annat material. Att vara tätare än sand och grus, kommer guldet snabbt lösa till botten av din panna. Alla skakningen kommer också att göra vattnet i pannan grumlig. Något tips pannan på att ta bort en del av det grumliga vattnet tillsammans med några av smutsen. Ta kastrullen tillbaka upp till level position och skaka den igen. Upprepa skaka och tvätta ut tills bara den svarta sanden och guld finns kvar. Om du trycker pannan kant medan virvlande vattnet över sanden och guld blandningen i pannan, kommer du segregera guldet från sanden. Använd din pincett för att plocka guldpartiklarna (ja, de kan vara små) och placera dem i en plastbehållare.

Det finns andra "hard-core" metoder som du kan använda för att skaffa guld

Det finns andra "hard-core" metoder som du kan använda för att få guld. Du kan använda metalldetektorer, lådor sluss eller trommels. Du kan också bryta för guld i hårda bergarter. En annan metod är att bryta för guld från andra gruvor där guld är inte den primära produkten. Många koppargruvor samt sand-och grustäkter, återvinna guld ur sina tvättprocesser.

Guld är dyrt på marknaden

Om du älskar utomhus och ofta gå backpacking. Guldvaskning är inte en dyr aktivitet.
Om du älskar utomhus och ofta gå backpacking. Guldvaskning är inte en dyr aktivitet.

Guld är dyrt på marknaden. Ett uns guld kan göra dig tjäna, åtminstone två tusen dollar (1500€) om du säljer nugget i samlarobjekt marknaden. Så, nästa gång du går backpacking, ta ditt guld kokkärl med dig. Som glittrar du ser längst ned i pannan kan bara vara guld.