E2a

Hur man skada bilens manuell växellåda

Även köra en automatisk växellåda bil är trenden i dessa dagar

Även köra en automatisk växellåda bil är trenden i dessa dagar, det finns inget som kan ersätta eller motsvara köra en manuell växellåda. Beviljas, automatlåda enklare och bekvämare att använda, men manuell växellåda gör att du till fullo styra bilen genom att manövrera kopplingspedalen och växelspaken. Manuell växellåda har sina fördelar, av vilka en är bränsleekonomi som är resultatet av en effektiv användning av motorbromsar. Det är också mycket billigare. Och de flesta förare är överens om att köra en manuell växellåda bil är mycket roligare. Men gör felaktig användning manuell växellåda benägna att gå sönder. Specifikt, här är de vanor som kan leda till manuell växellåda skador.

  • Avstå från att kopplingspedalen trycks vid växling växlar. Du sätter en stor mängd stress på transmissionen varje gång du misslyckas med att trycka ner kopplingen vid växling växlar. Trycka ned kopplingen faktiskt bereder fordonet för skiftet. Tänk på det här sättet: När du trycker ned kopplingen, är du i huvudsak låsa upp manuell växellåda, vilket möjliggör förändring i växeln.
  • Nedväxling växlarna när man kör fort. Prova att köra 80 kpm på andra växeln och du hör motorn gör en vibrerande ljud. Detta innebär att växeln inte matchar din hastighet. En obalans i hastighet och växel är mycket skadligt för transmissionen och bilens motor. För att undvika skador, alltid uppväxling vid körning fort. Nedväxling när du sakta ner.
  • Att inte veta hur man ska REV-match. Rev-matchning är viktigt när du sakta ner och nedväxling. Om du inte vet hur man rev-match, kommer din bil kränga när du nedväxling, en indikation på att kopplingen är att ha en hård tid, vilket gör det utsatt för utmattning. Rev-matchning är i grunden igång motorn med en hastighet som motsvarar din bakhjulen hastighet. Du kan göra detta genom att öka motorns varvtal när du släpper kopplingen.
  • Trampa ner kopplingspedalen när den hålls upp på en brant backe. När du gör det, du utsätter kopplingen till potentiella slitage. Om du är på en brant backe, helt trycka foten rast eller dra handen rast är tillräckligt för att hålla bilen på plats. Använd kopplingen endast när du släpper paus och redo att flytta.
  • Utför häl-och-tå växling utan att behärska grunderna. Häl-och-tå växling innebär att sätta höger fot på både rast och pedaler gas samtidigt. Detta görs genom tävlingsförare eftersom det möjliggör en smidig nedväxling. Men gör häl-och-tå växling utan att behärska de skiftande grunderna sliter ut kopplingen och lägger dig och de andra förarna till risk.

Om du vill använda manuell växellåda mycket lättare

Hur man skada bilens manuell växellåda. Avstå från att kopplingspedalen trycks vid växling växlar.
Hur man skada bilens manuell växellåda. Avstå från att kopplingspedalen trycks vid växling växlar.

Om du vill använda manuell växellåda mycket lättare, försöka fastställa bilens bett punkt. Detta gör att du kan veta exakt när du ska växla. Bettet punkten är det skede när motorn börjar sakta tills den når en punkt motorstopp. Du kan känna bilens bett punkt genom att få varvräknaren läsning som du gradvis släppa kopplingen och känna bilens vibrerande rörelse.