E2a

Hur man ska förstå kopplingsscheman för bilelektronik

Varje bil ägaren / föraren ska ha en grundläggande kunskap om kopplingsschema för hans bilens elektronik. När allt, vill du inte att fastna i en situation där dina strålkastare plötsligt ge upp på dig och det finns inte en mekaniker i sikte.

  1. Veta vilken typ av kopplingsschema. Elektroniken i bilens ledningar och diagram schematiska för bilelektronik kommer i olika former. Till exempel, kommer chassiet elektriska troligen att ingå i blockdiagrammet och schematiskt diagram i de flesta reparationsmanualer. Å andra sidan kan vissa reparationsmanualer innehåller ett chassi elektrisk i den huvudsakliga delen av handboken, men bara illustrera ett blockdiagram.
  2. Ett blockdiagram är ett diagram som illustrerar en allmän beskrivning av ett system och dess funktioner. De viktigaste komponenterna i ett system och sammankopplingarna av dessa komponenter i blockform visas, och varje block är märkt för identifiering. Genom blockdiagrammet, kan man se hur komponenterna för bilens elektroniska kretsar är anslutna. Men det finns inte mycket detaljer visas.
  3. Å andra sidan, visar ett kopplingsschema eller kopplingsschema detaljerna i de komponenterna, färgkod, kontakten och även trådtjocklek. Därför, om du behöver hitta ett kopplingsschema för en bil eller en bil komponent, vara säker på att få det schematiska diagrammet. De flesta auto butiker har diagram bil ledningar. Dessa är också tillgängliga i referens delen av det lokala biblioteket.
  4. Ta del av diagrammet symboler. Observera att det inte finns några särskilda regler för att visa en kontakt i kopplingsscheman. Anslutningar brukar avbildas som en låda eller sätta inom parentes, en bokstav eller ett nummer kan användas för att visa stiftet plats. De viktigaste kontakter eller skottet kontakter brukar visas på ena sidan och visas tillsammans. Dessa samman motorrummet med passagerarutrymmet och det bakre facket. Tjocka linjer symboliserar kablaget. Tunna linjer, å andra sidan, symboliserar en enkelsträngad tråd eller flera strängar av trådar. Som tidigare nämnts, kablar är färgkodade för enkel referens.
  5. . Få rätt verktyg och har dem till hands Bland de oumbärliga verktyg och utrustning är:
  • En uppsättning färgade markörer - De flesta ledningar är färgkodade. Det kommer att bli lättare att förstå diagrammet om du följer den faktiska färgkodning systematik.
  • Ett förstoringsglas - Det är inte ovanligt att kopplingsscheman att innehålla små teckensnitt bokstäver och siffror. Ett förstoringsglas kommer säkert att vara händig.
  • Flera kopior - Med flera kopior kan du lägga sidorna sida vid sida så att du kan se hela bilden.

Hur man ska förstå kopplingsscheman för bilelektronik. Veta vilken typ av kopplingsschema.
Hur man ska förstå kopplingsscheman för bilelektronik. Veta vilken typ av kopplingsschema.

Kom ihåg dessa poster, och nästa gång du bakljus går sönder, du kommer att spara mycket dollar genom att ersätta det själv.

Nyttiga länkar:

Fordon Kopplingsscheman
(Http://www.bulldogsecurity.com/wireing% 20diagrams2.htm)

Ett blockdiagram är ett diagram som illustrerar en allmän beskrivning av ett system och dess funktioner. Å andra sidan, visar ett kopplingsschema eller kopplingsschema detaljerna i de komponenterna, färgkod, kontakten och även trådtjocklek.
Ett blockdiagram är ett diagram som illustrerar en allmän beskrivning av ett system och dess funktioner. Å andra sidan, visar ett kopplingsschema eller kopplingsschema detaljerna i de komponenterna, färgkod, kontakten och även trådtjocklek.

Fordonsspecifik mobil elektronik Kopplingsschema
(Http://www.the12volt.com/installbay/vehicles.html)