E2a

Hur man samlar in gamla tenn

Vid någon punkt i historien

Vid någon punkt i historien, var tenn anses vara ett bevis på att du var bland de rikare människorna i samhället. Om du har använt tenn i ditt hem, så du såg upp till av folket. Kyrkor använde också tenn i massor. Detta var innan tenn poster började bli populär runt 1500-talet och 1800-talet.

På grund av detta har samlare sett värdet i tenn muggar, kalkar, fat och andra objekt, och började samla autentiska bitar från före 1500-talet och även de vanligaste som kom därefter.

Hur man samlar in gamla tenn. Ju mer slitage på en tenn pjäs är, desto högre värde.
Hur man samlar in gamla tenn. Ju mer slitage på en tenn pjäs är, desto högre värde.

Läs följande tips och förslag för att hjälpa dig komma igång på egen gamla tenn samling.

Ju mer slitage på en tenn del är

Ju mer slitage på en tenn pjäs är, desto högre värde. Kom ihåg att om det finns hål, repor och andra skador på tenn, då du håller i din hand en mycket värdefull och giltig bit tenn. Det finns vissa som har mindre skador på dem, men de verkar vara mindre värdefulla. Dessutom, om du vill reparera någon av dina tenn poster, skulle det vara i princip dyrt och objektet inte skulle ha samma värde som den hade när den skadades. I korthet, ju mer brutna den är, desto bättre.

Var på jakt efter tenn tallrikar och fat som kom på 1800-talet. Dessa är förmodligen lättare att hitta. Åtminstone skulle du ha några att börja du på din samling och motivera dig att leta efter mer. Vet att rätter från 1800-talet vanligt hade fälgar medan de från 1730 till 1780 hade rätter med vågiga kanter. Du kommer att finna att det finns mer värdefulla serveringsfat som mäter ca 16 till 18 inches.

Tenn muggar är också samlarobjekt som bör vara en del av din samling. Eftersom det var hög konsumtion av öl som startade runt den 19: e talet, det fanns en efterfrågan för produktion av tenn muggar. Pubar och hål vattning var anläggningar som ofta används dessa tenn muggar. Den vanligaste storleken var ¼ pint.

Vid någon punkt i historien. Var på jakt efter tenn tallrikar och fat som kom på 1800-talet.
Vid någon punkt i historien. Var på jakt efter tenn tallrikar och fat som kom på 1800-talet.

Det var en billigare form av tenn utvecklades på 1770-talet. Britannia kan skiljas från den verkliga typ av tenn genom närvaron av lödda sömmar. De mer populära Britannia poster var te och kaffe krukor. De mest insamlade föremål av Britannia var de 19th century metall krukor med enkla mönster på dem.

Gå till lokala loppmarknader och besöka antikaffärer att söka efter fler samlarobjekt. Det skulle också vara en bra idé att gå med i grupper som är i samma hobby så att du skulle kunna få mer kunskap om din samling.

Håll din tenn samling i en sluten

Håll din tenn samling i en sluten, säker skåp att du rengör varje så ofta. Se till att de är långt ifrån räckhåll för barn och att de inte används för att äta eller dricka. Vet att tenn innehåller mängder bly som räckvidd upp till 50% och det skulle vara farligt att använda dessa för att äta.

Samla tenn är en intressant hobby för att du gör dig själv en del av världshistorien. Varje bit har sin egen historia att berätta, och sin egen betydelse i samhället och historien.