E2a

Hur man säljer en bil till en återförsäljare

Jämfört med att sälja din bil privat som kommer att innebära en hel del arbete från din sida, kan du sälja helt enkelt till en bilhandlare och låta dem göra allt arbete. Läs vidare och lär dig vad du måste göra när du säljer din bil till en återförsäljare.

Hur man säljer en bil till en återförsäljare. Lär det aktuella marknadsvärdet på bilens märke och modell.
Hur man säljer en bil till en återförsäljare. Lär det aktuella marknadsvärdet på bilens märke och modell.

  1. Lär det aktuella marknadsvärdet på bilens märke och modell. Återförsäljare är experter som eventuellt vet mer än du gör om bilar, men det betyder inte att du inte kommer att göra ditt eget hem arbete. Det kommer att bli bättre om du själv har forskat nuvarande värde på din bil så att du kan avgöra om bedömningen av bilhandlare är rättvis och rimlig. Kontrollera Internet för begagnad bil återförsäljning priserna på bilens märke och modell. En användbar hemsida kan du kolla in online är Kelly Blue Book.
  2. Ta bilen till olika återförsäljare. Besök olika bilhandlare i ditt område för att få ett bättre erbjudande på din bil. Också besöka en bilhandlare som specialiserat sig på bilens märke och modell eftersom du kan få en större erbjudande. Till exempel, om bilen du säljer är en cabriolet, gå till en återförsäljare som fokuserar främst på konvertibler eftersom de kommer att erbjuda dig en större värde jämfört med en återförsäljare som specialiserat sig på pick-ups eller sedaner familj.
  3. Avslöja bilens verkliga tillstånd. Som ägare är du ansvarig för rådgivning alla som är intresserade av att köpa bilen om dess verkliga tillstånd. Detta är fortfarande mycket viktigt även om du har att göra med en återförsäljare som sysslar med bilar varje dag. När du tar bilen till återförsäljaren, kan du förvänta dig en mekaniker att inspektera bilen innan du får bedömningen. Så ge upp agerar alla smarta med återförsäljaren och dölja eventuella skador. Berätta för dem omedelbart om de problem du har med din bil, så att du kan gå vidare med att besöka en annan återförsäljare.
  4. Välj en återförsäljare att sälja din bil till. Precis vad vi har nämnt i steg 2, kommer det att vara bäst att gå till ett par bilhandlare innan man beslutar om att sälja din bil direkt. Lista ner alla erbjudanden du fick av olika bilhandlare och tar tid att sitta ner och undersöka denna lista.

Du kan få mer pengar genom att sälja din bil individuellt, men sälja din bil till en återförsäljare har sina fördelar. Det kommer att finnas något behov av att spendera pengar på reparationer, annonsera, eller ta itu med olika människor och låta dem inne i ditt hus, och bäst av allt, ingen anledning att vänta en lång tid eftersom bilen kommer att sälja snabbare än att sälja det på egen hand .