E2a

Hur man säljer en bil hemifrån

Sälja din bil hemifrån kan vara mycket givande

Sälja din bil hemifrån kan vara mycket givande. Genom att göra så, spara pengar som annars skulle ges som betalning till en provision bil mycket. Det tar oftast lite mer arbete än om du bara erbjöd bilen som inbyte, men dina vara belöningar kommer att vara lite mer pengar på ditt bankkonto.

Hur man säljer en bil hemifrån. Få en korrekt bedömning.
Hur man säljer en bil hemifrån. Få en korrekt bedömning.

 1. Få en korrekt bedömning. Kolla runt på webbplatser som Edmunds , Kelley Blue Book och Nadaguides att bestämma ett ungefärligt värde för din bil. Några av dessa platser inte ger en privat fest värde, så det är oftast bra att uppskatta ett bra försäljningspris som genomsnittet av de handeln i pris med återförsäljaren priset. Gör nödvändiga avdrag för brister som auto guider inte kan förutse. Justera priset om däcken är dåligt slitna eller om det finns fläckar på klädseln. Generellt bör du dra ungefär hälften av priset på nya däck om bilens däck är mer än hälften slitna. Om din bil har fläckar på klädseln, kan du dra av priset för att få den inre professionellt rengöras. Vid fastställande av en sista begärt pris, förvänta sig att en köpare kommer att vilja förhandla om priset lite, har lite "andrum" så att du kan erbjuda en eftergift till din köpare utan att sälja din bil för mycket mindre än väntat.
 2. Gör dig redo att visa. Få din bil i utställningslokalen skick. En ren bil visar att bilen har underhållits korrekt och älskade. Ingen vill köpa något de tror har missbrukats av tidigare användare. Var särskilt noga med att rengöra under golvmattor i handskboxar och i bagageutrymmet. För att få det bästa priset måste bilen vara igång och alla viktiga utrustning måste fungera.
 3. Annonsera din bil. Det finns flera sätt att göra reklam din bil. Du kan annonsera i din lokala radannonser. På de flesta ställen, innebär detta att placera en annons i din stad tidningen, men du kan ofta hitta andra sätt att annonsera, överväga lokala klassificerade papper som uteslutande funktionen radannonser. Du kan också använda onlinetjänster som Ebay , bil specifika platser såsom Autotrader , eller gratis online tjänster som Postaroo eller Craigslist .

  Det är viktigt att du anger ett telefonnummer i annonsen så intresserade kan ringa för att ställa frågor. Generellt kommer de vill veta om däckets kvalitet, skador historia om bilen röker eller brännskador olja, och om den har några läckor. Snarare än att tillgodose i ditt hem, vissa säljare föredrar att möta köparen i en neutral plats, till exempel en bensinstation eller livsmedelsbutik parkeringsplats.

  Inkludera alltid ett pris i annonsen. Om du är villig att acceptera erbjudanden på bilen, inkluderar "OBO" (eller bästa erbjudande) i annonsen. Om du inte är villig att köpslå över det slutliga priset, visar att det begärda priset är "fast".

  Sälja din bil hemifrån kan vara mycket givande. Gör dig redo att visa.
  Sälja din bil hemifrån kan vara mycket givande. Gör dig redo att visa.

 4. Åstadkomma en försäljning. Nu när du har fått en potentiell köpare måste du vara på din bästa beteende. Parkera bilen på uppfarten eller framför huset. Förvänta er köparen att undersöka bilen lite innan han kommer till din dörr. Gör dig tillgänglig för att svara på eventuella frågor, men var noga med att inte avbryta dem som du kommer att visas besvärande eller påträngande. Om köparen har en licens, erbjuda nycklarna för en provkörning.

  Håll detaljerad underhållsdokumentation medan du äger en bil så att du kan visa hur du har hand om fordonet. Köpare vill se regelbundna oljebyten och andra rutinunderhåll. Kvitton och fakturor tjänster kan bevisa att du har varit en bra ägare.

  Inte under några omständigheter försöka förvränga skick bilen. Om det är en rullande rost hink, låtsas inte att du säljer en perfekt maskin. Berätta sanningen. Avslöja alla kända problem med bromsarna och säkerhetssystem.

  Vissa köpare vill garantier för bilen de köper. De flesta privata part försäljning, men inte inkluderar någon typ av garanti. Gör inte garantier om tillförlitlighet bil om du är villig att betala för reparation när det bryts. Om köparen är oroad över detta, gärna visa underhållsdokumentation som en demonstration av bilens historia.

 5. Såld! När du har förhandlat fram ett angenämt pris, är det dags att ta emot betalning för bilen. Det är oftast bäst att insistera på att köparen betala med kontanter eller en garanterad kontroll som en bankväxel. Få pappersarbete höger: varje stat varierar något, så kontrollera med din lokala Vägverket att avgöra vilka handlingar som krävs när du säljer din bil till en annan person. Generellt består denna av ett statligt utfärdade köpebrev och titel överföring.