E2a

Hur man rengör vintage leksaker

Vintage leksaker är en skatt att äga

Vintage leksaker är en skatt att äga. De är minnen från underbara år tidigare och kan gå i arv från generation till generation som värdefulla souvenirer. De kan också kosta en förmögenhet beroende på hur långt tillbaka de kommer ifrån. Både barn och vuxna kan njuta samla dessa underbara objekt. Eftersom de är så värdefull, är det viktigt att ta hand om dem ordentligt och förlänga deras års livslängd efter år. Rengöra dem regelbundet är nödvändigt att upprätthålla och vårda dem. Följande förslag är avsedda för de människor som älskar vintage leksaker och hur man hanterar städa upp dem:

  • Leksaker tillverkade av tenn var en av de mer populära leksaker väg tillbaka när. De är ganska lätta att rengöra. Om de har helt enkelt samlat damm, behöver du bara använda en liten pensel för att ta bort smuts från din leksak. Om det kan finnas några tuffa fläckar som har oljade och kan inte tas bort genom att damma av, kan vissa såpvatten användas. Doppa en mjuk borste på vattnet och försiktigt skrubba bort smuts. Torka noggrant med en handduk. Kontrollera att det inte finns någon fukt kvar på leksaken innan du förvarar den, eftersom detta kan orsaka rost. En liten bit av WD 40 kan hålla tenn leksaker bättre bevarade.
  • Vid sanering vintage leksaker tillverkade av gummi, använd en mjuk borste eller en pensel för att damma av så mycket smuts som du kan från leksaken. Använd en mild tvål på en våt trasa för att gnugga bort extra smuts som kan ha fastnat på leksaken. Skölj med vatten och torka av med en ren trasa eller handduk. Använd inte en hårtork för att torka upp gummi leksaker. Detta kan lätt skada gummit. "Armor All," är ett bra märke som du kan använda för att ytterligare skydda din gummi leksak. Använd en liten mängd på leksaken innan iväg.
  • Stoppade leksaker antika eller inte, kan lätt samlas en hel del damm och smuts. Med hjälp av en fuktig (inte blöt) matta, bara torka leksaken bort så mycket smuts som du möjligt. Damm kan effektivt avlägsnas med denna metod. Ta bort unken lukt av en vintage uppstoppade djur genom att framställa en blandning av ättika och vatten i en spruta flaska och spraya din leksak i små spritzes. En annan metod för en extra smutsiga och illaluktande leksak skulle vara att placera den i en tillräckligt stor papperspåse. Häll i ett par koppar bakpulver i påsen och skaka leksaken upp inuti. Lämna den där i ca 30 minuter. Ta leksak från påsen och damma av bakpulver rester.

Vintage leksaker kan alltid uppskattas av kommande generationer

Hur man rengör vintage leksaker. Leksaker tillverkade av tenn var en av de mer populära leksaker väg tillbaka när.
Hur man rengör vintage leksaker. Leksaker tillverkade av tenn var en av de mer populära leksaker väg tillbaka när.

Vintage leksaker kan alltid uppskattas av kommande generationer. De talar om en rik historia och kan berätta så många historier från gårdagens. Om du har en samling av dessa unika objekt, se till att de är ordentligt vårdas och väl hålls. De är ett arv värt att dela ner till dina barn och barnbarn, gåvor de kommer säkert att uppskatta och minnas för en lång, lång tid.