E2a

Hur man rengör och måla en korgstol

Rottingmöbler är ljus och luftig. De vävda material gör möbler ser bräckliga men de naturliga materialen är starka, stabila och kan pågå i flera år med rätt vård.

Det finns olika typer av material som används för rottingmöbler - bambu, vass, rotting, och vide. På grund av arten av de material och hur möblerna är konstruerad, tenderar en korgstol att samla in mer damm än någon annan möbel. Dock kommer regelbunden rengöring håller din korgvide stol i gott skick och fria från damm bygga upp. Genom ständig användning kommer vide visar också slitage och vissa delar kan böjas och spricka färgen. När det händer, det finns ingen anledning att kasta bort din korg stol. Du kan ge det lite grundlig rengöring och ett färskt skikt av färg och det kommer att vara igen redo att ge dig avslappnande komfort i flera år. Här är hur.

  1. För daglig vård, behöver du bara damm och vakuum. Använd en liten borste för att ta bort smuts och komma in i skrymslen och vrår. Torka bort spill med en fuktig tvål svamp.
  2. Direkt solljus, dagg och regn kommer att skada din rottingmöbler. Rottingmöbler är inte för utomhusbruk, men luftfuktigheten hjälper till att hålla korgvide böjlig och flexibel. För mycket torr värme kan göra korgvide spröd. Torka hela möbler med en fuktig svamp ibland för att återställa sin naturliga flexibilitet.
  3. En gång om året, när det är soligt och ljust och det finns en god bris, ge din korg stol en bra rengöring. Du kanske vill ta den här gången Refinish eller måla din korgvide stol. Ta din korg utanför och dammsug den innan du använder en styv pensel, en tandborste, en nagelborste eller ett vegetabiliskt borste och ett spetsigt plugg att nå in svåråtkomliga ställen och bänd bort skorpa smuts. Doppa borsten i varmt tvålvatten och ge korgvide en bra buskmarker. Skölj korgstolen med en trädgårdsslang. Vinkla stolen så att rinnande vatten inte kommer att sippra och vila i träram. Så mycket som möjligt undvika blöta alla trädelar. Använd inte för mycket vatten. Torka bort överflödigt vatten med en torr trasa eller pappershandduk.
  4. Placera korgstolen i skuggan där luften fritt cirkulerar. Medan fortfarande fuktig, räta ut vide väva så att det kommer att torka utan onaturliga luckor. Låt det torka i 24-48 timmar. Använd aldrig en korgstol medan det fortfarande fuktigt eftersom du kommer att sträcka materialet och det kommer att behålla den formen när den torkar. Se till att kontrollera att den är helt torr innan du använder stolen igen.
  5. Skala bort så mycket av skalning och spruckna färg som du kan genom att använda en flytande strippa och gör det möjligt att dra en tid för att göra färgen tillräckligt mjuk för att skjutas av en styv borste. Det kommer att bli mycket svårt att avlägsna all den gamla färgen. Wicker är porös och kommer att absorbera pigmenten. Det är också mycket svårt att nå alla däremellan i väven för att kunna avlägsna all färg.
  6. Låt korgvide torka helt. Det kan ta ytterligare 24-48 timmar innan du kan måla den. Du kan använda en spray primer för att jämna ut den flätade som kan ha utvecklat några skråmor och sprickor. Sprayfärg i ljus, för att jämna rockar undvika ansamling av färg pölar i vissa områden.

Hur man rengör och måla en korgstol. För daglig vård, behöver du bara damm och vakuum.
Hur man rengör och måla en korgstol. För daglig vård, behöver du bara damm och vakuum.

I bra väder, kommer det att ta ca en vecka att rengöra och måla en korgstol. Det kan ta en hel del tid att återställa din korgstol till sin forna glans, men resultatet kommer att vara värt det.