E2a

Hur man rengör mögel och väta från auto matta

När skyfall strejk som resulterar i översvämningar

När skyfall strejk som resulterar i översvämningar, kan du bli tvungen att köra igenom det trots att ditt sunda förnuft redan har varnat dig att om du trycker igenom, kommer din bil bli vattenfyllt i processen. Jo, på grund av din hårda väg naturen och omättliga önskan att komma till din destination i rekord hastigheter är din bil interiör nu mycket våt. Lämnar denna väta untended för ännu ett par timmar kan leda till mögel på ditt fordons klädsel och mattor som verkligen kan utvecklas till en mycket obehaglig doft. Självklart kan du ha förhindrat detta genom att helt enkelt inte gå igenom floden men eftersom gärningen har gjorts, så här är några steg på hur man rengör din redan våta Auto mattor för att avlägsna den oönskade mögel som har utvecklats.

Hur man rengör mögel och väta från auto matta. Torka den automatiska mattan.
Hur man rengör mögel och väta från auto matta. Torka den automatiska mattan.

  • Torka den automatiska mattan. Okej, eftersom bilen interiör är dränkt, det första som du bör göra för att påbörja rengöringsprocessen är att torka den automatiska mattan. Nu, eftersom det kommer att bli tufft att ta mattan, måste du försöka torka den inifrån. Ett effektivt sätt är att bara linje hela mattan med handdukar. Handdukar bör kunna absorbera fukt gör det spjäll istället för dränkt. Om du har en av dessa speciella dammsugare som är utformade för att suga i vätskor, sedan överväga att använda det för att påskynda torkningen. Medan torkning, se till att alla dina dörrar är öppna och att ditt fordon är stekning under solen, om möjligt.
  • Ta bort mögel. När den automatiska mattan är torr eller åtminstone lätt fuktad, är det nu dags att söka efter mögel och ta bort alla spår av denna stinkande element. Du måste hitta fläckarna orsakas av mögel först. Mögel fläckar är oftast vita prickar och fläckar runt mattan. För att ta bort fläckar, måste du köpa en fin mögel bort matta renare. Detta kan hittas i någon automatisk leverans eller hårdvara leverans butik. Blanda mattan renare med vatten vid ungefär hälften och hälften. Fukta en trasa eller en svamp i rengöringslösningen och börja skura mattan där fläckar har koncentrerat sig på. Detta bör agitera molekylerna av fläcken av fibrerna i mattan. Håll skrubbning tills alla fläcken har försvunnit. När det är klart, spraya en fin päls av väteperoxid på de specifika områden för att ytterligare rengöra dem samt att förbereda dessa områden för fullständig torkning.
  • Torka mattan. När alla fläckar har försvunnit och mattan är nu belagd med väteperoxid, lämna bilen under solen och mattan torka naturligt. Du måste lämna dina dörrar och fönster öppna för detta.

Om den oönskade doften kvarstår, sedan överväga antingen placera en öppen innehöll fylld med träkol i bilen eller använda ett tunt lager av vit vinäger på mattan. Dessa åtgärder bör absorbera och eliminerat oönskad lukt.