E2a

Hur man rengör marina inombordsmotorer

Marina inombordsmotorer är problemfri allmänhet gratis

Marina inombordsmotorer är problemfri allmänhet gratis. Även om detta är fallet motorn behöver fortfarande rengöras regelbundet för att hålla motorn på prestanda. Regelbunden ställa upp kommer att hålla din marina inombordare i tip top form ungefär som hur du vill att du bilmotorn vara på topp prestanda i alla lägen. Vara ute i vatten, saltvatten, fett och annat skräp kan samlas i och runt de exponerade motordelarna. Regelbunden rengöring garanterar att din marina inombordsmotor löper smidigt och lugnt och förlänga livslängden på de olika motordelarna. Här är några tips på hur man rengör en marin inombordsmotor.

  • Det är bäst att arbeta med motorn ur vattnet för att eliminera risken för förorening av vattnet med fett och andra kemikalier som du kommer att använda för att rengöra motorn. Flytta båten till en torr plats där du kommer att ha god tillgång till motorrummet.
  • Ta hand om miljön genom att fånga de utsläpp från vattnet, avfettningsmedel och andra kemikalier. En tom trumma eller fat kommer att vara tillräckligt stor för att fånga spill. Samla allt material som du behöver för att rengöra motorn. Detta kan inkludera en motor avfettningsmedel som Gunk, gummiband och några plastpåsar, en skruvmejsel och massor av trasor. Ge dig själv tillräckligt med utrymme att röra när du rengör motorn genom att ta bort motorkåpan.
  • Täck alla elektriska och elektroniska delar med plast. Hålla dem på plats med gummiband. Detta är att säkerställa att ingen vätska kan komma i kontakt med dem och kortslutning motorn.
  • Se till att du arbetar på en sval motor. Spraya avfettningsmedel generöst över motordelar som är utsatta och ge avfettningsmedlet tillräckligt med tid att mjukna och lossa caked skräp. Hjälpa den på traven genom att använda skruvmejsel eller en liten skrapa för att få bort en del av smuts och andra avlagringar som har belagts motorn.
  • Slang motorn med vatten när avfettningsmedel hade gjort sitt jobb. Du kan behöva använda en hård borste för att ta bort envis smuts. Använd en stålborste på metalldelar för att effektivt bort caked smuts. Kontrollera områden runt slangar, packningar och andra beslag som också kan vara smutsig. En tandborste kan rengöra runt mindre områden. Avlägsna stora bitar av skräp som faller på motorrummet golvet med ett vakuum. Om du inte har en vakuumledning golvet med plastarket för att samla upp smuts som faller av vid rengöring.
  • Upprepa processen tills motorn är ordentligt rengjord. Torka motorn torr med bomull trasor. Glöm inte att utplåna vattnet som hade sprutas på de plastpåsar som täcker de elektriska och elektroniska delar innan du tar bort dem.

Inspektera de andra inventarier av motorn

Hur man rengör marina inombordsmotorer. Ta hand om miljön genom att fånga de utsläpp från vattnet.
Hur man rengör marina inombordsmotorer. Ta hand om miljön genom att fånga de utsläpp från vattnet.

Inspektera de andra inventarier av motorn. Kontrollera slangar och kopplingar för tecken på slitage som kan orsaka elektriska gnistor och bränsle och oljeläckage. Om du har använt för mycket vatten för att skölja motorn, tömma vattnet genom att köra länspump eller dra ut kölsvinet pluggarna.