E2a

Hur man rengör fläckar bil klädsel

Du kan spendera en stor summa pengar för att hålla bilen exteriör polerad och blank. Och det säger så mycket om dig som ägare. Men hur mousserande din bil exteriör kan vara, är värdet och övergripande överklagande av bilen delvis bestäms av din bil interiör, klädseln allra mest. Fläckig klädsel, du måste komma ihåg, säger också så mycket om dig. Bortsett från det, är det inte en bra syn. Bra är, kan bilklädslar fläckar lätt tas bort, är att om du försöker ta bort dem omedelbart. För att hjälpa dig, här är några rengöring tips.

  1. Identifiera rengöringsmedel som ska användas. För att göra detta måste du först identifiera vilken typ av fläck på din klädsel. Fläcken kommer mestadels avgöra vilken typ av rengöringslösning du kommer att använda. Det finns fläckar som är lätta att ta bort med en vanlig rengöringslösning. Andra däremot, är envisa fläckar som kan göra det nödvändigt speciella rengöringsmedel. Du måste också ta hänsyn till klädsel, eftersom olika klädslar har olika rengöringsmedel krav. Tyger, till exempel, är lättare att arbeta med än läder.
  2. Förbered färgade området. Du kan göra detta på två sätt. Om du arbetar med våta fläckar, måste du först blot fläckar med en torr trasa för att få överflödig vätska. Torra fläckar, å andra sidan, bör rengöras från skräp och rester. Till exempel, om din klädsel uppkommit krita fläckar, kan du behöva skrapa bort krita innan någon rengöringslösning. För andra fläckar kan du först torka bort resterna.
  3. Applicera klädsel renare. Påbörja rengöringsprocessen genom att spraya stoppning renare på det färgade området. Låt den sitta i några minuter innan du skrubba fläcken med en mjuk borste. Om det behövs kan du spraya mer renare som du skrubba. Skölj och torka klädseln med en ren trasa så snart som fläcken försvinner.
  4. Använd hem rengöringslösning. Andra fläckar kan enkelt avlägsnas med hem rengöringslösning. Tvättmedel och diskmedel, till exempel arbeta så effektivt som kommersiella stoppning städare. Tvättmedel kan ta bort någon form av färg, samtidigt som diskmedel kan användas för att bli av bensin fläck. Hårspray och gnugga alkohol har också visat sig effektivt bort envisa bläckfläckar. Tandkräm och raklödder är bra fläckborttagningsmedel också. Använd någon av dessa produkter som du skulle en kommersiell renare. Applicera en lämplig mängd efter avlägsnande överflödig vätska och rester, och sedan skrubba fläcken med en mjuk borste eller trasa. Torka det drabbade området med en handduk efteråt.

Om du arbetar med fläck lukt

Hur man rengör fläckar bil klädsel. Identifiera rengöringsmedel som ska användas.
Hur man rengör fläckar bil klädsel. Identifiera rengöringsmedel som ska användas.

Om du arbetar med fläck lukt, kan du ta bort den med hjälp av bakpulver. Blanda två delar bakpulver med en del vatten till en pasta. Applicera sedan av massa på färgade området. Låt är att sitta i cirka två timmar. Ta pastan efteråt med en ren, fuktig handduk. Vit vinäger är också effektivt för att avlägsna lukt på grund av dess sura innehåll. Lägg en tesked vinäger till din rengöringsmedel. När du applicerar rengöringsmedlet kommer vit vinäger neutralisera lukten.