E2a

Hur man rengör en congas trumma

Conga trummor är relativt starka och fasta

Conga trummor är relativt stark och fast. Dessa behöver vanligtvis mycket omsorg, dock. Conga huvuden är ofta konstruerade med hud från kor eller vattenbuffel, vilket kan vara ganska stark och tjock. Det är en mycket trevlig instrument att spela. Men efter ett tag kommer din conga trumma tenderar att vara riktigt smutsiga och dammiga. Rengöring av en trumma tillverkad av glasfiber eller plast är helt annorlunda från rengöring en conga trumma, med tanke på skillnaderna i konstruktion och material. Men gör underhåll på en congas trumma är ganska lätt så länge du vet rätt rutiner.

Här är några hem tips för att hålla din Conga trumma ren.

  • Du behöver en microfiber handduk för att göra en första damning. Du borde bli av med alla dammet i congas trumman. Se till att microfiber handduk är torr.
  • Använd möbelpolish på trä del av din trumma. Använd den i en cirkelrörelse utnyttjar en microfiber handduk skiljer sig från den du använde tidigare eftersom du inte vill sätta damm på din conga trummor.
  • Gör en blandning av två koppar varmt vatten (använd inte varmt vatten) med en åttor tesked sadel tvål. Rör om blandningen väl.
  • Lätt sandskädda en microfiber handduk i denna blandning, och skrubba trummans läder dölja i en cirkulär rörelse.
  • Ställ åt sidan och låta trumman att torka i luften några timmar. Se till att inte trycka eller använda congas trumma när den är våt eftersom det kan orsaka skador på trumman.
  • Torka trummans skal med en sämskskinn för att bli av fingeravtryck som kan ha samlats genom användning. Duken kommer också hjälpa till att hålla ytan blank. För även extra glans kan du använda produkter avsedda för polering trä eller metall på congas skalet och metalldelar.
  • Observera att den conga trumma huvuden är gjorda av råa skinn, dessa brukar inte kräver olja eller konserveringsmedel. Nybörjare ofta felaktigt tror att trumman huvuden bör bibehållas med olja.
  • Det är inte den congas huvudet som kräver olja. Snarare vad som ska oljas är spelarens händer. Du bör därför inte gälla olja direkt. Snarare bör du använda eventuellt kvarvarande eller överflödig olja från dina händer genom att gnugga händerna genom huvudet yta. Du kan ansöka lanolin på händerna om du tänker behandla din conga trumma huvuden så här.
  • Efter att ha spelat, lossa huvudet av din Conga trumma genom trumman nyckeln. Vänd varje klack ca 180 grader medurs. Fortsätt att göra detta på alla klackarna, flytta runt trumman. Detta kommer att hjälpa förlänga din Conga huvudet livslängd.

Hur man rengör en congas trumma. Du behöver en microfiber handduk för att göra en första damning.
Hur man rengör en congas trumma. Du behöver en microfiber handduk för att göra en första damning.

Om du har gamla congas som inte har under en lång tid och du vill återställa dem, kan du ansöka produkter som skura Bubbles av Dow, som faktiskt är tänkt som ett badrum renare. Detta kan användas för skalet. Du kan också använda bil krom renare för metalldelarna, som klackarna. Dessa produkter kan hjälpa till att återställa din Conga trumma till en ursprungligt skick.