E2a

Hur man rengör en bil sufflett

Inte alla bilar ytor görs lika

Inte alla bilar ytor görs lika. Om du har en vanlig bil, då är chansen, kommer regelbunden rengöring med bilschampo brukar fungera bra i rengöring av alla ytor. Men om du har en cabriolet, då du kommer att behöva ge din bil främsta särskild uppmärksamhet vid rengöring. Om du har tur nog att ha en hardtop cabriolet med en målad yta, då kan du rengöra din topp som du skulle kroppen. Om din bil främsta är gjord av canvas eller texturerade glasfiber, men följ dessa tips för en ren sufflett.

  • Hitta skugga och tvätta bilen. Det är bäst att tvätta din bil tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen, från skarpt solljus. Extrem värme kan torka bilschampo förtid, vilket virvlar och vattenstämplar. Var noga med att rulla upp alla fönster helt. Skölj bilen noga. Ägna särskild uppmärksamhet åt duken eller glasfiber topp. Använd en trycksatt slang huvud för att tvätta bort svår smuts och skräp.
  • Använd bilschampo. Blanda bilschampo och vatten. För strukturerade toppar, använda mer schampo än vanligt. Till exempel, om ditt schampo anvisningar säga två lock per liter vatten, tillsätt ytterligare tak på schampo. Strukturerade ytor kan vara svårare att rengöra än släta, målade ytor. Använd en mjuk borste för att tvåla din sufflett med bilschampo. Ge extra uppmärksamhet åt platser som har inbäddade smuts, som fågelspillning, kåda och även väg tjära. Det är vanligen bäst att köra borsten mot endast en riktning, såsom från den främre till den bakre delen av bilen.
  • Rengör vindrutan med fönsterputsmedel. Använd en mjuk mikrofiberduk och glas renare att rengöra insidan och utsidan av den bakre vindrutan. Om den är gjord av plast, se till att använda produkten som kan användas för sådana ytor. Du vill inte att dimma upp din bakruta när det regnar. Använd en sämskskinn för att torka takytan. Använd asoft, luddfri trasa för att torka den bakre vindrutan torr.
  • Kontrollera gummitätningar. Dra taket delvis så att du kan kontrollera kanterna. Använd lite tvålvatten och din pensel för att rengöra dessa ytor. Inspektera gummitätningar för eventuella sprickor eller missbildningar. Om det finns sprickor, kan du använda gummi eller silikon tätningsmedel för att förhindra ytterligare skador. Annars kanske du måste ta bilen till en body shop att få gummi tätningsmedel ersättas. Var noga med att torka gummit noga med din luddfri trasa innan du stänger toppen.
  • Använd tyg behandling. Om du har en duk topp, kan du också använda tyg behandling, såsom Armour All, för att skydda mot väder och vind och annat skräp som fågelspillning och SAP träd. Gör detta efter att taket har torkat.

Som med alla kemiska

Hur man rengör en bil sufflett. Hitta skugga och tvätta bilen.
Hur man rengör en bil sufflett. Hitta skugga och tvätta bilen.

Som med alla kemiska, se till att kontrollera märkningen av dina produkter bil städning om de är avsedda för användning på den avsedda ytan. Vissa produkter kan orsaka fläckar på duk-baserade toppar. Vissa kanske inte lämpar sig för gummi tätningsmedel, eftersom dessa kan spricka. När du rengör sufflett, är det oftast bäst att rengöra hela saken istället spot-ren, för en konsekvent och även utseende.