E2a

Hur man rengör en batteriläckage

Batterier läcka om enheten där de placeras inte används under en längre tid. Ibland kommer läckaget orsakas av skador på batterihöljet själv som punkteringar. Det är viktigt att rengöra läckage så snart det händer. Detta för att undvika senare skador på elektroniska inblandade enheten. Hantering läckt batterier är dock inte jobbet för vårdslös. För att undvika toxiska effekter av felaktig rengöring av läckt batterier följ stegen:

  • Samla material som behövs för rengöring. Du kommer att bära handskar hela hela förfarandet. Det är bäst att få det material redo för användning för att undvika besväret med att ta bort handskarna eller lämnar arbetsområde. Kom ihåg att det farligt att lämna läckt batterier ligger runt. Materialen är: gummihandskar, skyddsglasögon eller någon glasögon, knoppar bomull, tandborste, och antingen en blandning av vatten och ättika / citronsaft eller bakpulver.
  • Välj en plats där du kommer att göra rengöring. Ordentlig ventilation är viktigt i detta projekt. Du måste skydda dig från att andas in potentiellt giftig rök från den läckta batteriet. En väl ventilerat område kan vara utomhus eller något utrymme som har stora fönster och rörliga luft från en elektrisk fläkt.
  • Don riktig skyddskläder. Ämnet från den läckta batteriet bör inte komma i kontakt med huden. Det kan orsaka mindre irritation om batteriet är alkaliska och mindre brännskador för surt läckage. Vissa hävdar att inte mycket kan hända så länge du tvätta det med en gång, men man kan aldrig säga hur allvarliga din egen hud unika svar på ämnet. På grund av dess korrosiva egenskap kan dödliga effekter inträffa även när det oavsiktligt kommer i kontakt med ögonen. För att undvika hälso nödsituation, gummihandskar och skyddsglasögon vid hantering läckt batteriets ämnen. Skulle du av misstag kommer i kontakt med ämnet, skölj omedelbart med rinnande vatten.
  • Bestäm vilken typ av batteri har läckt. Detta kommer att diktera vilken typ av blandning du förbereda rengöring av läckage. Om batteriet är syra-baserad, förbereda en alkalisk blandning. Om batteriet är alkalisk, förbereda en sur blandning för att innehålla det.
    • Här är receptet för att skapa den sura blandningen för läckt alkaliska batterier: Blanda antingen citronsaft eller rent vinäger med vatten i ett förhållande av en halv tesked syra till en och en halv tsk vatten. Samtidigt har du valet att inte späda ut syran.
    • Här är receptet för att skapa den alkaliska blandningen för läckt syra-baserade batterier: Blanda en halv tesked bakpulver till en mängd vatten, tillräckligt för att det ska ha en pasta konsistens. Sluta tillsätta vatten när blandningen når en konsistens liknande den hos tandkräm. Häll aldrig vatten direkt i den sura läckage.
  • Rengör läckaget från de elektriska kontakterna med hjälp av lämplig blandning. Använd bomullspinnar om du använder den sura blandningen. Det är lättare att plocka några mängd av blandningen med den absorberbara naturen hos bomullen. Gnid före doppade bomullspinne på ytan där det finns läckage material. Å andra sidan, eftersom den grundläggande blandningen har en tjockare konsistens, är det enklare att använda borsten för avlägsnande av envisa läckage.

Hur man rengör en batteriläckage. Samla material som behövs för rengöring.
Hur man rengör en batteriläckage. Samla material som behövs för rengöring.

Förhindra fortsatt läckage genom att ta bort batterierna från enheter som lagras genom att inte stämmer överens olika batteri märken och genom att se till att en elektronisk anordning är helt torr innan du placerar nya batterier.