E2a

Hur man rengör en båt förgasare

Förgasaren är en viktig del av båtens motor

Förgasaren är en viktig del av båtens motor. Det blandar ihop luft och vatten för motorns inre förbränning. Korrekt rengöring och underhåll är avgörande för att hålla din förgasare i gott skick för att hjälpa dig att spara på bränsle-och underhållskostnader. Läs vidare och ta reda på hur du kan rengöra din båts förgasaren med dessa super enkla steg.

Ta bort bränsle-vatten separator filter. Det vanligaste problemet uppstått med en smutsig förgasare är motorstopp. Detta inträffar oftast när förgasaren jetplan blir igensatt med drivmedel tillsatser. Det första du behöver göra är att ta bort bränsle och vatten separator filter.

Hur man rengör en båt förgasare. Ta bort bränsle-vatten separator filter.
Hur man rengör en båt förgasare. Ta bort bränsle-vatten separator filter.

 • Du kan i allmänhet hittar filtret i mellan pumpen och förgasaren eller bränsleinsprutningssystemet tanken.
 • Kontrollera bruksanvisningen om hur man tar loss bränsle / vattenavskiljare filter för båtens motor modell. Men generellt är avskildhet ganska lätt, du behöver bara skruva ett par eller så skruvar längst upp eller på sidorna av filtret och helt enkelt dra ut den.

Inspektera filtret. Kontrollera bränsle-vatten separator filter för gunk eller glop som kan ha byggts upp runt kanten eller andra delar av filtret. Ta bort smuts och fragment som kan ha klängde in i filtret med handen.

 • Var noga med att bära skyddshandskar för att undvika att få färgas med fett och smuts, som är mycket svåra att rengöra.
 • Ta förgasaren och placera den på en ren och plan yta.
 • Inspektera separator filter en gång torka sedan försiktigt av ytan med en torr, ren trasa.

Förgasaren är en viktig del av båtens motor. Fyll bränsle-vatten separation filter med en rengöring formel.
Förgasaren är en viktig del av båtens motor. Fyll bränsle-vatten separation filter med en rengöring formel.

Fyll bränsle-vatten separation filter med en rengöring formel. Kontrollera att förgasaren rengöring formel, helst lösningsmedelsbaserad, har en snabb genomträngande kapacitet. Detta kommer effektivt upplösa och avlägsna tuggummi eller smuts avlagringar i filtret. Se till att hela förgasaren filtret fylls med rengöringslösning. Du kan hitta en mängd tunga förgasare rengöring formler i lokala fordonsindustrin reparationsverkstäder.

 • Fäst filtret tillbaka till motorn och kör den i en minut och sedan stänga av motorn. Dra ut filtret och kontrollera om rengöring formel börjar komma ut ur det.
 • Avkastning filtret noggrant och starta motorn igen i 15 minuter eller tills alla återstående rengöring formel kommer ut. Var noga med att låta motorn gå på tomgång eller kyla för lite inom 15 minuters märket.

Vara uppmärksam på några säkerhetsåtgärder och ytterligare tips för att säkerställa en smidig procedur.

 • Läs alltid bruksanvisningen för ytterligare detaljer och information om båtens motor.
 • Din arbetsplats måste vara väl ventilerad.
 • Bär din skyddande arbete enhetlig, såsom handskar, cover-Alls och skyddsglasögon
 • Tänk på att rengöringsmedel och andra kemikalier är farliga om de hanteras. Så se till att du bär din skyddsutrustning när du arbetar med dem och förvara dem på ett säkert och låst plats.

Om förfarandet går bra kommer du att märka att stopp försvinner och motorn åter, smidigt. Aldrig misslyckas med att göra en rutinkontroll av båtens motor och regelbundet inspektera för läckage eller revor i tankarna och reservoarer.