E2a

Hur man publicerar en kristen barnbok

Som författare vill du förmedla dina tankar till en viss grupp av läsare - vuxna eller barn, sci-fi fanatiker eller hopplösa romantiker - att inspirera, motivera, underhålla, eller att verka för förändring.

Att skriva en bok är en stor prestation för dig

Att skriva en bok är en stor bedrift för dig. Det är ett bevis på din gåva och är uppfyllelsen av en livslång dröm. Precis som meningsfullt och givande som att skriva den sista meningen om din bok är att se din bok i tryck, redo att publiceras.

Efter att ha skrivit en kristen barnbok, är du nu redo att dela de lärdomar och berättelser med barn och förhoppningsvis ge dem inspiration, hopp och motivation de behöver för att ta sig igenom vardagen. Här är några tips på hur du kan publicera dina kristna barnbok.

Hur man publicerar en kristen barnbok. Scout för publicister.
Hur man publicerar en kristen barnbok. Scout för publicister.

  • Polska ditt arbete. Innan du kontaktar en förläggare, komma i kontakt med någon som har erfarenhet av att redigera manuskript. Har han eller hon går över ditt arbete och korrekturläsa det att kolla efter felstavade ord eller grammatiska fel. Observera att det är bäst att ha någon som gör det redigering eller korrekturläsning för dig eftersom din förtrogenhet med ditt arbete tenderar att störa hur exakt du kan upptäcka några fel.
  • Scout för publicister. Det finns många förlag du kan kolla på internet eller ens i din lokala affär guide. Kontrollera förlagets trovärdighet och bläddra igenom de böcker de har publicerats genom åren. Det är bäst att begränsa dina val till förlag som har erfarenhet av att publicera barnböcker eftersom de kommer att ha ett team av konstnärer och designers som kan ge dig de bästa idéerna för din bok.
  • Skicka ett brev. När du har plockat utgivarna du vill göra affärer med, skriva dem varje en avsiktsförklaring och inkludera resumé av din bok. Om boken är illustrerad, kanske du också vill inkludera prov kapitel med illustrationer för att ge dem en uppfattning om vad boken handlar om. Observera att vissa förlag kräver en fullständig manuskript av boken som ska skickas till dem för granskning så kanske du vill forskning om förlagen du är intresserad av innan du skickar dem ditt brev.
  • Ha tålamod men ha en plan B. Det kan ta lite tid innan du får ett svar från förlagen du kontaktat. Ha tålamod eftersom du inte är den enda som skickade dem ett manuskript som ska granskas. Medan du väntar kan du vill arbeta på din nästa bok så ifall en förläggare tar intresse och frågar om du har fler historier, kommer du att ha en portfölj för att visa dem.


Om allt annat misslyckas och ingen förläggare tar intresse för ditt arbete

Om allt annat misslyckas och ingen förläggare tar intresse för ditt arbete, inte förlora hoppet. Hitta en vän som kan hjälpa dig att illustrera dina barnbok och arbeta med honom eller henne. Sedan, kontakta en lokal tryckeri som kan ge dig en bra affär och få dem skriva ut din bok. Annonsera din bok på nätet, marknadsföra den till skolor, kyrkliga grupper för barn, och att dina grannar. Detta kan ta en hel del ansträngning, men det kommer att hjälpa dig att bygga din bok namn och det kommer att sätta din bok på marknaden.

När du har publicerat dina kristna barnbok, kan du nu ta stolthet i att se leenden av dina unga läsare och röra sina liv och inspirerande förändring.