E2a

Hur man prata som en datornörd

En vanlig variant på ett bibliskt uttryck går: The Geek skall ärva jorden. Och hur sant detta stegpinne. Vart man än tittar finns det nördar av alla slag. Geeks definieras som folk brinner för något intresse. Det finns sport nördar, nördar dator, bil geeks och liknande. Geeks är oftast förknippas med datorer, men. Men dessa dagar, tekniska underverk innebära en hel del saker, som mobiltelefoner, prylar, högteknologiska bilar och liknande. Detta innebär att praktiskt taget alla är en nörd.

Om du vill vara i "in" publiken i vissa kretsar

Hur man prata som en datornörd. Om du vill vara i "in" publiken i vissa kretsar.
Hur man prata som en datornörd. Om du vill vara i "in" publiken i vissa kretsar.

Om du vill vara i "in" publiken i vissa kretsar, men har du för att prata som en datornörd. Säg, är du på en gadget konvent som Computerworld, MacWorld, eller CES, skulle du behöva veta vad folk pratar om att kunna relatera. Här är några saker du kan göra för att prata som en datornörd.

Lär dig jargongen

Lär jargong. Datornörd prata ingår ofta jargong som bara de till synes förstå. Vad är skillnaden mellan NTFS och FAT32? Vad står FTP för? Vad gör Chrome? Vad är skillnaden mellan en LCD och en LED-panel? Det finns en handfull ord relaterade till datorteknik. Många av dessa är akronymer, även om vissa är namnen. Bekanta dig med dessa.

Lär historia

Lär historia. Du kan inte lära sig allt på en dag. Men ett sätt att gå och lära datorn jargong är genom att besöka online-resurser och ta reda på om historien om olika tekniker eller företag. Du kan ta reda på om Google och hur det startade från två Stanford studenterna. Du kan läsa om hur Steve Jobs tog Apple tillbaka till hälsa efter det nästan gick omkull på 1990-talet. Du kan läsa om hur netbooks har tagit den bärbara marknaden med storm på grund av deras billiga pris och extrem bärbarhet.

Lär hårdvara specifikationer

Lär hårdvara specifikationer. Dessa dagar, kommer att köpa en dator kräver att du känner en handfull specifikationer. Hur mycket minne kräver Windows 7 för att köra? Vad är skillnaden mellan en Pentium Dual Core och Core 2 Duo-processor? Är "Centrino" en processor alls? Nej det är inte-det är en marknadsföring plattform, faktiskt! Du kommer inte prata som en datornörd om du inte är medveten om dessa saker.

Läs Tech nyheter på nätet eller på tidningarna

Lär hårdvara specifikationer. Läs Tech nyheter på nätet eller på tidningarna.
Lär hårdvara specifikationer. Läs Tech nyheter på nätet eller på tidningarna.

Läs Tech nyheter på nätet eller på tidningarna. Ett sätt du kan faktiskt prata med en datornörd är genom att läsa tekniska delen av din tidning eller tidskrift. Även om dessa inte kommer att vara så up-to-date som online-forum, bloggar eller nyhetssidor, kan du lära dig fortfarande några saker om de senaste trenderna, nyheter, prylar och företag.

Vara förtrogen med programvara

Vara förtrogen med programvaran. Använda datorer på en regelbunden basis. Du kommer att kunna bekanta dig med de egenheter och egenskaper hos vissa program. Få online och utforska webben. Du kommer att kunna bekanta dig med olika programvaror du kommer att stöta på.

Bekanta dig med varumärken

Bekanta dig med varumärken. Läs om de häftiga företag som Apple, Google och liknande. Läs om stora märken som IBM, Oracle och Microsoft. Dessa företag forma datorvärlden ett eller annat sätt. En datornörd bör ha kunskap om dessa i någon form.

Prata som en datornörd är inte rocket science

Prata som en datornörd är inte rocket science. Datorer har rotat sig i vårt dagliga liv så mycket att alla kommer att ha lite möte med en pryl, hårdvara maker, dataföretag, eller andra saker relaterade med datorer. Bara vara säker på att du vet vad du pratar om!