E2a

Hur man planerar en art jakt studie renhållare

Flera möjligheter till lärande är närvarande när du organiserar en art jakt studie renhållare. Barn är naturligt nyfikna och de älskar spelet i kurragömma. Barn i alla åldrar är mottagliga för idén att leta efter saker, som förmodligen härrör från deras deltagande i påskäggjakter från sedan de var små. Att få barnen att lära sig om naturen och dess många underverk genom en skattjakt tar idén om upptäckten upp flera hack. Barnen får leka utomhus och få lite instruktioner behövs i ett informellt och roligt sätt. Nedan är några tips på hur man kan planera för naturstudier skattjakt.

Hur man planerar en art jakt studie renhållare. Hitta rätt plats för skattjakt.
Hur man planerar en art jakt studie renhållare. Hitta rätt plats för skattjakt.

  1. Bestäm vilken typ av naturstudier du ska lära barnen. Kommer det att vara landbaserade flora och fauna? Kommer det att vara om vatten varelser som groddjur och fiskar? Kommer det att vara om klippor och landformer? Detta kommer att hjälpa din att göra ett beslut om rätt plats för skattjakt.
  2. Bestäm på omfattningen av handledning du vill förmedla till deltagarna. Kontrollera skolnivå och åldrar av deltagare och basera naturen studie om sina naturvetenskapliga ämnen.
  3. Hitta rätt plats för skattjakt. Välj en plats som kommer att vara säkert för alla deltagare, med adekvat skydd och rastplatser för en bekväm jakt. Boka området i förväg för att säkerställa att det kommer att vara tillgänglig för och dina elever. Kartlägga området som skall täckas och plan där du kommer att placera objekten. Se till att barnen kommer att vara instängd i ett fördefinierat område och ger en skiss av platsen för detta ändamål. Kontrollera om extra säkerhet staket och varningsskyltar ska installeras.
  4. Förbered allt material som kommer att ingå i skattjakt. Om du tänker för flora och fauna, och sedan se till att du har de frukter, frön, bark, blommor, blad och nötter, bon, ägg, fågelfjädrar och blanda dem med alternativ som faktiskt finns runt platsen. De ledtrådar som du kommer att ge varje deltagare bör vara kortfattade och innehåller all nödvändig information på ett lätt-att-läsa instruktioner för att göra identifiering av objekt lättare. Du bör också diskutera om de saker som barn kommer att hitta och ge svar på sina frågor.
  5. Bestäm poäng för varje objekt som ska jagas. Är andra poster värda högre poäng än andra? Kommer du att ge extra poäng när barnen finner verkliga objekt som inte ingår i den förteckning / objekt som du har förberett?
  6. Förbered inbjudningar för skattjakt. Inkludera det tema som kommer att följas och föreslog kläder som deltagaren ska bära. Använd ikoner, färger och design som kommer att gå med temat.
  7. Dra ut reglerna i naturen studien tipspromenad, däribland målet och syftet med jakten. Förbered intyg om deltagande ska lämnas ut till alla som kom och utmärkelser för laget och individuella insatser.

Planera resan på våren eller försommaren när ny tillväxt och andra invånare naturen kommer tillbaka till livet. Detta kommer att ge barnen fler möjligheter att lära sig om naturen och du har mer tillgängliga material som finns runt en lämplig tipspromenad plats.