E2a

Hur man organiserar en kampanj radio marknadsföring

Att bli en ultimat musik stjärna idag är inte omöjligt

Att bli en ultimat musik stjärna idag är inte omöjligt. Det finns så många verktyg och arenor som du kan använda för att få uppmärksamhet av stora företag skivbolag och slutligen njuta av en av de bästa jobben i världen - att vara en stjärna. En av dessa verktyg är radio marknadsföring.

Med kampanjen på radion kommer att skapa en stor inverkan på ditt band marknadsföring eller din egen marknadsföring. Du kan välja dina låtar som ska sändas i Radio Central eller en virtuell radio. Du kan även be radiostationer att sälja eller ge bort kopior av dina låtar. Men radio marknadsföring kan vara mycket kostsamt, men denna kampanj strategi är en av de största marknadsföring idéer. Beroende på ditt val, kommer du att tillbringa så mycket som 1500€ för de första två veckorna av en radio kampanj.

Hur man organiserar en kampanj radio marknadsföring. Lista ner alla aktiviteter du behöver göra för radio marknadsföring.
Hur man organiserar en kampanj radio marknadsföring. Lista ner alla aktiviteter du behöver göra för radio marknadsföring.

Inte undra varför vissa skulle välja band marknadsföring genom att helt enkelt ge bort en kalender. Dock kommer radio registrerar företag köper inte denna lama strategi kalender marknadsföring. I slutändan bör du överväga att främja din talang i en radio centralt eller virtuell radio. För det har du två alternativ-hyra en kampanj företag eller organisera din egen radio marknadsföring.

Det är mycket dyrare att hyra en befordran företag än bara för att organisera dina egna radio kampanjer. Men detta är en av de bästa idéerna om du planerar att ha en turné, hela regionen och hela landet. Lyckligtvis kan du fortfarande få det bästa värdet för pengarna genom att följa dessa tips vid anställning av en kampanj företag:

  • Välja tjänster. Promotion företag är flexibla. De inte bara marknadsföra din musik på radiostationer, men de kan också ta hand om svara på telefonsamtal frågor, sjöfart främjande CD-skivor och andra jobb. Dessa tillsatta tjänster kommer också att medföra tillsatta kostnader.
  • Rykte. Välj en kampanj företag med ett gott rykte för att främja musik i din genre.
  • Format. Bestäm formatet på din inspelning eftersom de flesta profilföretag bara främja inspelningar som de kan hantera.
  • Supply. Se till att det nog är utbudet av PR-CD-skivor som finns tillgängliga för att främja s område av koncentration.

Att bli en ultimat musik stjärna idag är inte omöjligt. Anlita någon att ta hand några av de säljfrämjande nödvändigheter.
Att bli en ultimat musik stjärna idag är inte omöjligt. Anlita någon att ta hand några av de säljfrämjande nödvändigheter.

Om du planerar att marknadsföra endast i ditt område eller i närheten av ditt område, då är det en bättre idé att hantera dina egna radio kampanjer. Här är några tips när du väljer själv radio marknadsföring:

  • Lista ner alla aktiviteter du behöver göra för radio marknadsföring. Du kan inkludera turnera i utvalda städer och distribuera CD-skivor. Ju tidigare du planerar för dessa aktiviteter, desto bättre, eftersom du kommer att ha möjlighet att anpassa din marknadsföring schema.
  • Anlita någon att ta hand några av de säljfrämjande nödvändigheter. Du kan få en vän eller kanske din fan att göra vissa uppgifter för dig till en timtaxa. De kan hantera svara telefoner eller skicka reklam-CD-skivor. Visst, kommer du att tillbringa några pengar att betala dem men deras kostnad för tjänsten kommer definitivt att vara lägre än en befordran företag. Och om de är skickliga nog, kan de göra säkert uppgifter så konkurrenskraftigt som professionella företag.
  • Noggrant välja radiostationer där man planerar att marknadsföra dina inspelningar. Radiostationerna bör vara villiga att spela dina låtar. Eller ännu bättre, marknadsföra dina låtar.

Organisera en kampanj radio marknadsföring kan vara tröttsamt. Men med din brinnande önskan är att vara en stjärna, kan du vara oändligt bränsle för att göra denna kampanj oavsett hur tidskrävande eller fysiskt krävande det är.