E2a

Hur man organiserar en bilddatabas

Mest ivrig fotografer och paparazzi har en sak gemensamt: de verkar inte kunna organisera en anständig bilddatabas. För att lägga till förvirring, de tar fler och fler bilder utan att klassificera dem för framtida referens. En av de mycket grundläggande saker du behöver för att avgöra om du just har börjat är hur du vill organisera ditt bildbibliotek. Det är där bilddatabas kommer ganska praktiskt. En bilddatabas är en strömlinjeformad programvara som används främst för att samla in, lagra, klassificera och visa fotobilder. Gjort speciellt för de stilla-scenen älskare, kommer bild databasprogram in med en stor panorama av bilddatabas, bild hämtning och omedelbar back-up av sparade jpeg databas. Du måste ha rätt programvara för att uppnå detta organisera uppgiften.

Ett klassiskt exempel på bilddatabas är Bildinsamling

Ett klassiskt exempel på bilddatabas är Bildinsamling. Denna programvara, en förespråkare av Mac-operativsystemet, kan överföra bilder från din digitalkamera eller skanner. Du kan också använda Bildinsamling för iPhoto och andra applikationer bilddatabas. Med bekvämlighet och mindre krångel, kan du övervaka av skotten från din digitalkamera, förbättra färger och beskära oönskade delar. Bortsett från att ta bort oönskade delar, har Bildinsamling en inbäddad ICC-profiler som fungerar som din tabbing referens för enkel klassificering och identifiering. Du tar bilden, spara och njut.

Om du använder Apple - Mac OS interaktivt program

Hur man organiserar en bilddatabas. Ett klassiskt exempel på bilddatabas är Bildinsamling.
Hur man organiserar en bilddatabas. Ett klassiskt exempel på bilddatabas är Bildinsamling.

Om du använder Apple - Mac OS interaktiv mjukvara, oddsen är att du använder iPhoto. Detta är vad iPhoto exakt görs för. Noterade systematiskt, kan du spåra dina bilder efter kategorier såsom händelser, orsakar, vilka är de tagna i bilderna, och andra. Den främsta höjdpunkt iPhoto är att den har ansikts identifiering programvara som omedelbart känner igen ansikten som du har tagit med din digitalkamera. Inledningsvis hade du det tråkiga knepig att lägga till namn till bildfilerna. Eftersom tiden rullar av, förvärvar denna unika programvara förmåga att identifiera ansikten och namn på filer för dig.

Du kan överväga att anpassa din alldeles egna foto databas

Du kan överväga att anpassa din alldeles egna foto databas. Med en fördjupad kunniga kunskap om grundläggande programmering, kan du få din gratis jpeg databasprogram använder MS Access. Med lämpliga programmeringsverktyg, kan du ha en numrering system som kan hjälpa dig att hitta enskilda skott. Trots de insatser som du fullmatat din kamera med tusen bilder, kommer du att stöta inte ett enda problem när databasen har ordentligt organiserad. Du kan lämna dem genom ämnet, händelser, ämne eller diabilder med trimning bildtexter.

En annan metod för att tänka på är din vana att namnge dina bildfiler

En annan metod för att tänka på är din vana att namnge dina bildfiler. Oavsett hur levande en bild kan vara, kommer ditt minne inte något bra om det togs årtionden sedan. Du måste slå förhalning att namnge dina filer. Detta system kommer att hjälpa dig att spara mycket tid och organiserar dina filer på rätt sätt.

All bild databasprogram

Om du använder Apple - Mac OS interaktivt program. Du kan överväga att anpassa din alldeles egna foto databas.
Om du använder Apple - Mac OS interaktivt program. Du kan överväga att anpassa din alldeles egna foto databas.

All bilddatabas programvara, inklusive de bästa fria dem skulle inte bara fungera om din fil namngivning var inte meningsfulla. Du bör ha tanken på vad det är innan du klickar på öppna. Slutligen namn ska vara en del av klassificeringssystemet, såsom de händelser eller tillfällen. För ökad tydlighet bör de flesta av dina filer har detaljer kronologiskt eller alfabetiskt.