E2a

Hur man öppnar en frusen bildörr


Det kunde inte ha hänt vid en sämre tidpunkt. Vi är sen till jobbet, är trafiken långsam och din bildörr fryses stängs. Om du behöver veta hur man öppnar en frusen bildörr eller lås, här är några förslag.

Steg 1

Försök att komma in i bilen. Det första steget i att försöka öppna en frusen bildörr försöker komma in i bilen. Prova alla de andra dörrarna på bilen för att se om de kommer att öppna, och prova din bålen också. Helst kan du öppna en frusen bildörr genom att skjuta den öppna från insidan av bilen. Om du har lyckats komma in i bilen men ändå inte kan öppna den låsta dörren, slå på kupévärmaren på full blast och fortsätt till steg 2.

Steg 2

Hur man öppnar en frusen bildörr. Försök att komma in i bilen.
Hur man öppnar en frusen bildörr. Försök att komma in i bilen.

Använd ett avisningsmedel. Detta är förmodligen den mest populära metoden för att öppna en frusen bildörr. Du kan köpa detta på din lokala varuhus i auto avsnittet. Din mekaniker bär förmodligen några sorter också. Bara inte göra misstaget att lagra avisningsmedel i handskfacket. Inne i bilen är inte precis den idealiska platsen för din avisningsmedel att vara när du är utelåst. Håll en liten flaska i väskan under vintermånaderna, eller lagra några i ditt garage.

Steg 3

Smält låset. Om det bara är din bil lås som är frusen, kan du värma upp din bilnyckel med en tändare och för in den i låset. Det kommer att ta några försök, men det skulle smälta isen. En fön riktad till låset kommer också snabbt att arbeta för att smälta bort isen. Och en del även påståendet att en varm tumme hålls mot ett lås för några minuter kommer att ge tillräckligt med värme för att smälta ett fruset lås. Vad du än gör, använd inte kokande vatten för att öppna en frusen bildörr eller lås. Inte bara kommer det att frysa alltför snabbt ändå, kan det sippra djupare in ditt lås och frysa där också, vilket ger ett mycket värre problem.

Steg 4

Nagga isen. Använda en snö skrapa försiktigt nagga isen runt konturerna av din dörr. Om du har skickligt lämnat din snö skrapan i bilen, kan du alltid hitta något i ditt garage eller stammen som har en skarp kant. Oavsett vad du använder för att öppna en frusen bildörr, bara vara noga med att inte nagga färgen också.

Steg 5

Använd ett avisningsmedel. Använd vätska vindrutan bricka.
Använd ett avisningsmedel. Använd vätska vindrutan bricka.

Använd vätska vindrutan bricka. Du kan också smälta bort is från en frusen bildörr med vätska vindrutan bricka. Bara dumpa spolarvätska långsamt in i dörren, ge det tid att sippra ned dörren. Stänk inte på den eller de flesta av det kommer att falla direkt till marken. Långsam och stadig är tricket.

Steg 6

Värm upp dörren. Du kan smälta isen borta från kanterna på din frusna bildörr med en fön eller bärbar värmare. Som alltid, mycket försiktig att inte bränna dig själv eller för att värma upp bilen för mycket. Det kan leda till att du eller din lack blister.


För att förhindra att din bil dörrar från att frysa igen, spraya kanterna på din dörr med ett bra avisningsmedel. Parkera bilar inne eller åtminstone i ett täckt område och låt inte snö eller is ackumuleras. Ju mindre exponering din bil har att is och snö, det mindre troligt att du kommer att göra med hur man öppnar en frusen bildörr.