E2a

Hur man mäter och skär en hemmagjord bokomslag

Bokomslag är bra bok skydd

Bokomslag är bra bok beskyddare. Att ha ett bokomslag kan hjälpa dig att identifiera om boken är din. Ett viktigt steg för att ha ett bokomslag med en perfekt passform är skär och mäta förfarande. Här är stegen.

Hur man mäter och skär en hemmagjord bokomslag. Förbered materialet.
Hur man mäter och skär en hemmagjord bokomslag. Förbered materialet.

 • Förbered materialet. Du behöver en bra tyg som utlöser poplin, klädsel och sax tyg, ett måttband, symaskin, märkning penna och lim. Tillval är dekorativa band som du kan limma på bokryggen.
 • Placera boken i mitten av tyget. En bra tyg att använda är något som används som bordsdukar. De är långvarig och hållbara. Detta tyg kallas trigger poplin. Det är en tung, vävt tyg bestående av bomull och polyester. Det finns många färger och mönster som du kan välja.
 • Markera dina mätningar. Få en infällbar måttband och mäta 2 inches från toppen och 2 inches från botten av boken. Markera den med en märkning penna och linje det om du vill genom att ansluta prickar. Du kan använda en linjal om du inte har en infällbar måttband i din verktygslåda.
 • Mät sidorna. Återigen, med måttband, markera 4 inches för sidorna.
 • Få tyget sax. Klipp längs konturen du gjort med markeringen penna.
 • Vik kanterna. För att vika enklare och att hålla luckan på plats, använd ett strykjärn. Kom ihåg att du skulle vilja din bokomslag att ha en bra passform. Fortsätt att stryka vecken. Du kan stryka med din bok på plats. Det kommer att ge dig en bättre tätt. När du stryker, gör det försiktigt så att du inte gör några onödiga veck.
 • Gör markeringar där du kommer att sy. Du kommer nu att markera hörn flikarna. Placera boken tillbaka i mitten av tyget. Lägg upp den. Sedan få en markering penna och göra en rak linje som fortsätter från slutet av hörnen i boken, gå förbi kanten av boken.
 • Placera ett band för bokryggen. Få band du gillar och använder klibbig lim för att hålla på till mitten av bokomslaget. Du vet att det är rätt plats genom att leta efter den tidigare center gånger. Låt bandet torka helt så att den inte röra sig. Band kan köpas på din lokala tygaffär eller hantverk butik. Tacky lim är tjockt tyg lim som du också hittar på hantverk butiker.
 • Sy tid. Med symaskinen, sy (tillbaka stygn) kanterna på bandet först. Försök att hålla sig inom kanterna på bandet.
 • Sy flikarna. Sy i 4 hörn som du tidigare markerade. Sy flera gånger om och om igen för att hålla bokomslag robust. Om du behöver hjälp, använd en nål för att hålla nere tyg.
 • Klipp trådarna. Få dina saxar eller sax och klipp av alla lösa trådar. Placera boken i sin bokomslag.


Om du föredrar att inte använda tyg för att täcka din bok

Om du föredrar att inte använda tyg för att täcka din bok, välj ett rektangulärt papper som du vill. Återigen, ta del av dina mätningar och noggrann skärning. Gör en guide. Vik pappret skydd mot bokens kanter. Ta boken av. Gör ett veck med dina guider. Sätt boken tillbaka och tejpa pappret men inte på boken.

Bokomslag bara ser trevligt om du noggrant mäta och klippa. Endast med som du har en perfekt ser bokomslag.