E2a

Hur man mäter däckstorlek

Vad är en bil utan däck? Svar: Ingenting

Vad är en bil utan däck? Svar: Ingenting. I själva verket kommer en bil som saknas däcken inte gå någonstans. Även Fred Flintstone vet detta. Därför bör betydelsen av däck aldrig tas för given. Ta alltid med en extra, se till att dina däck är ordentligt pumpade, och bäst av alla vet, när de behöver byta än det faktum att de har gått platt. När det är dags för dig att byta däcken, är utmaningen hur man gör detta på rätt sätt. Däcken inte kommer i enhetliga storlekar och är mycket beroende på vilken typ av fordon du kör runt i. Utan ordentlig bakgrundsinformation kan du mycket väl sluta med felaktiga dimensionering som påverkar din bil prestanda överlag. Det är därför från get gå, måste du veta hur man mäter däckets storlek.

Här finns olika sätt att komma med rätt däck mätningen.

1. Använd ett mätverktyg. Det är ett mycket enkelt verktyg faktiskt. Du behöver bara en åtgärd isoleringstejp, den lösa sådana slag som används som skräddare i klädsömnad butiken och för din information däck mäts i millimeter så detta är en av de gånger då du tvingas vänta på att använda inches som din längdenhet.

Hur man mäter däckstorlek. Vad är en bil utan däck? svar: ingenting.
Hur man mäter däckstorlek. Vad är en bil utan däck? svar: ingenting.

2. Börja din inspektion. Börja undersöka sidoväggen av fordonets däck. Det första du kommer att se är varumärket av däcket - Firestone, Michelin, Dunlop är några exempel. Efter det kommer du att läsa en serie bokstäver och siffror som anspelar på lastkapacitet, dimensioner, hållbarhet, värmetålighet, och sådant. Detta är också ett tecken på om däcken gjordes för grov / mjuk terräng, regelbundna vägar, och våt / isiga vägar.

3. Var uppmärksam på breven. Du skulle inte vara försumligt alls tro att däcken oftast mäts med siffror som anges i punkt nr 1. Det är korrekt. Det tar dock mer än så. Däckstorlekar bestäms också med bokstäver. Här är en uppdelning av klarhet:

  • P - passagerarfordon
  • T - Temporary Spare
  • LT - Låg lastbil Metric fordon
  • C - Kommersiella
  • ST - Special Trailer service

Sist men inte minst.
Sist men inte minst.

4. Identifiera efterföljande siffror. När däckstorlekar identifieras med bokstäverna anger syftet, kommer du att se en rad av numeriska data efter den bokstav som läser ungefär så här:

  • P255 - I det här fallet siffrorna 255 representerar däckets däckbredden i den internationellt accepterade millimeter längdenhet.
  • P255/60 - Antalet 60 är din däckets proportioner eller storleken på ditt däck från fälgen till slitbanan. Detta kallas också sidoväggen höjd.
  • 8, 10 och 12 - Detta är exempel på däck och hjul diameter som alltid måste matcha för ditt fordon att köra bra. För att veta om du redan läst däck och hjuldiameter information i din däck, leta efter en bokstaven "R" före det. Bokstaven R står för Radial konstruktion som fortfarande idag som den mest populära inre konstruktion som används i däck.

Sist men inte minst

Sist men inte minst, är det mycket viktigt att ha rätt pumpade däck att komma med rätt resultat. De förslag som presenteras här är idéer om hur du kan mäta storleken på din fordonsdäck. Det är komplicerat och kommer att ta lite tid att bemästra, men med hjälp av en bra bil mekaniker, kommer du att veta hur man gör detta om du verkligen vill lära sig.