E2a

Hur man målar porslin

Porslinsmålning är också känd som Kina målning på grund av dess gamla början i Kina. Måla porslin är en vacker form av konst som alla kan göra i alla åldrar. Allt du behöver är några leveranser och vissa grundläggande vet hur att måla porslin.

Hur man målar porslin. Arbetsområdet måste vara dammfri.
Hur man målar porslin. Arbetsområdet måste vara dammfri.

Det material du behöver för att måla porslin är en liten lista men kan bli kostsamt. Hålla kostnaderna för målning porslin till ett minimum tills grunderna är inlärda. Du behöver penslar, färger, porslin, blandar medium, palett, och användning av en ugn. Penslar av ekorre eller hjort hår är bra för blandning och fungerar bäst på porslin. Rengör dina borstar efter varje användning. Terpentin och turpenoid naturliga arbete samt städare. Turpenoid naturligt är ett säkrare alternativ. Färger i allmänhet säljs i pulverform och artister brukar blanda sin egen med en medelhög olja. För att hålla kostnaderna nere vanlig babyolja kan användas. En palett kan vara så enkelt som en bricka. De flesta lokala keramiska butiker kommer att låta dig hyra sin brännugn för ditt porslin pjäs.

Arbetsområdet måste vara dammfri

Arbetsområdet måste vara dammfri. Täck ditt arbete område med plast och bära en bomullsskjorta som inte locka håret eller damm på porslinsfärg. Skissa ett mönster på porslin men se till att måla över linjerna eller de kommer att avfyras i pjäsen. Ett mönster är inte ens behövs kan du måla direkt på pjäsen.

Blandning pulverfärg är inte svårt

Blandning pulverfärg är inte svårt, men det tar lite övning för rätt konsistens. Sätt en liten kulle av färg på din palett och göra en brunn i mitten av den och tillsätt långsamt droppe babyolja för droppe. Efter 2-3 droppar använder en palett och börja blanda och krossa färgen i oljan. Fortsätt att tillsätta droppar olja och blanda tills det ser ut som tandkräm. Se till att få ut alla klumpar så det blir några problem senare. Denna färg kan sparas i en plastbehållare för senare användning. Blanda alla dina färger innan du börjar måla för enklare blandning. Använd en laddad borste och försök inte att lätta dig färg genom att lägga till mer olja. Oljan kommer endast bränna bort under bränningen och lämna mycket lite pigment.

För att uppnå djup färg i en porslin pjäs, måste måla läggas i mjuka genomskinliga skikt efter varje eldning. Flera skjutningar kan behöva ske innan pjäsen anses ske till artisten.

Det är alltid en bra idé att öva på en billig platta för att testa färgerna för att se vad de kommer att se ut efter bränning. Håll ett diagram på hur många gånger du har lagt till färg och sköt pjäsen. Detta sätt kommer du att ha någon aning om vilka färger du ska få på din slutprodukt.

Porslinsmålning är inte lika populärt som det en gång var, men med kunskap och praxis av denna konst kan förmedla familjeklenoder för kommande generationer.