E2a

Hur man målar in reverse på glas

Måla någon du älskar att göra något han älskar!

En omvänd glasmålning sker i flera korta steg, bara lite i taget. Färgen som du sätter på glaset behov först tid att torka innan nästa färg appliceras på glaset (för att hålla kanterna intakt). Eftersom målningen kommer att ses från sidan av glaset motsatt den sida som du målar på, det allra sista som "hände" i bilden, såsom reflexer i ett öga, är det första som går in i målningen. En skugga är en annan sak som skulle ange en "bild" sist. Skuggan kommer också att gå i målningen tidigt. Till skillnad från att måla i olja eller akryl på duk, kommer bakgrunden av bilden vara den allra sista sak att måla.

Hur man målar in reverse på glas. Få en bra bild av denna händelse sker.
Hur man målar in reverse på glas. Få en bra bild av denna händelse sker.

I ett försök att lära dig hur, ska jag använda som ett exempel, min 12-åriga sonson fiske från stranden av sjön Delta som ett ämne.

 1. Få en bra bild av denna händelse sker. Få det förstoras till en storlek som kommer att vara bra för målningen. För en färdig målning, 16 "x 20", kan jag se en 8 "x 10" zoomat in, upp nära och personlig bild av pojken som håller metspö är en bra storlek. Nu, medan du funderar på bakgrunden, bilden som 8 "x 10" under 16 "x 20" glasruta till den position där du vill ha den. Hålla den på plats medan du försiktigt vrida glasruta över, med foto hålls på plats med en hand. Lägg det på bordet, hålla fotot på plats, i förhållande till glaset. Nu tejpa den på plats, på glaset, alla fyra sidor, medan du tittar på baksidan av fotot. Du kanske vill tejpa över kanterna på glaset med maskeringstejp så att dina händer inte får klippa vid hantering av glasrutan. När du slår på glasrutan igen, bör du fotograferar vara precis där du kommer att behöva det !
 2. Senaste saker först. I fotografiet som jag använde, mitt barnbarn händer doldes från mig (eftersom jag tog bilden från baksidan), så det första går i målningen, kommer att bli den metspö, komplett med fiskelina. Den mycket liten flat pensel kommer att dra i stången snyggt, med en mörk, mörk färg, kanske elfenben svart blandat med bränd umbra. För fiske linje, vilket är endast en tråd av en sträng, använde jag ett skarpt pekade bar-bq spett, och tunnas ner färgen så mycket som möjligt för att ändå behålla färgen. Om alltför mycket färg hamnar på glaset, kan du linda en trasa runt tummen på handen du målar med, och utplåna överskottet med ett fast tryck längs den linje du vill skapa.
 3. Att vara högerhänt, är nästa del av målningen som jag kommer att sätta på plats på vänster sida av personen i målningen, uppmärksamma skuggorna i kläder, eftersom de kommer att vilja att vara flexibel, och trail tillbaka i resten av plagget. De flesta av dessa skuggor kommer att vara trekantiga, men vissa av dem kan vara långsträckt. Jag använder en liten Paynes grå, blandat med färgen på kläderna, för att göra skuggorna. På den öppna sidan av triangeln, där skuggan småningom smälter in färgen på kläderna artikeln, låt det blanda bara lite. Om kläderna är allt på plats, måste målningen torka innan du kan sätta pojken i dem.
 4. Arbeta helt upp och ner till målningen, följa konturerna av barnet på hans andra sida, så att han kommer att vara fullständig. Arbeta på samma sätt förutom att du nu kommer att använda mycket mer av färgerna på hans kläder än skuggan färg. Om hans eller hennes fötter var i flip-flops eller sandaler, bör de inkluderas med kläder, och gå in innan fötterna. Låt färgen torka. För mig är detta den hårda delen. Jag brukar gå till jobbet på en annan målning som pågår.
 5. Nu är det dags att sätta mitt barnbarn i kläderna jag har målat för honom. Jag kommer att använda en del buff vit, bränd sienna och bara en touch av bränd umbra för färgläggning. När skuggorna är på hans hud, kommer jag att behöva blanda in en liten av Paynes grå. Eftersom mitt barnbarn är väldigt blond, kommer jag att använda en ljus kadmium gult, blandat med vitt för håret. Återigen, jag använder bar-b q spett för håret och ögonfransarna. Eftersom hårstrån på huvudet måste torka innan jag kan göra mer där, ska jag jobba på hans ben och fötter. Använda min ständigt-trogen bar-bq spett bör sidor och bottnar i tånaglar dras in med en del av bränd umbra. Ändarna av tånaglar kommer att ha några nästan vita kanter dras i. Det kan finnas en liten skugga där knogarna i tårna är. När håren är torra, tillbaka till ansiktet. Slutför upp håret som du inte göra med en liten (halv tum bred) fläkt borste. Du kommer att behöva lite indisk röd blandat med buff vita. Sätt i kindbenet, näsborrarna (om de visar), linjen mellan läpparna, etc. Titta noga för att se var skuggorna ligger. Utan mörker, kan du inte ha ljus. Följ samma tankegång när du kommer tillbaka till kalvarna i benen. Återigen låta färgen torka.
 6. Det är dags att börja måla omgivningen, föremål i förgrunden av målningen. Eftersom dessa saker är i förgrunden (området mellan huvudmotivet och botten av bilden), kommer färgerna att bli nästan lika mörkt eller lika ljus som de färger som du använde för huvudmotivet. Bara en sida noterar här ... Mörker och ljus är inte motstridiga, mörk och ljus. Bakgrunden blir lättare och mindre ljus än förgrunden. Finns det några tide-slitna stenar på sandstranden? Om det finns reflektioner på toppar eller på sidorna av den tidiga-morgonen solen, kan de behöva vara målade i två steg. Måla reflektion (eller markera) först, och låt den torka. Sedan måla resten av stenen. (Jag skulle göra reflektioner av alla stenar först i ett försök att hålla målningen rörelse.) Sedan måla hela resten av stenarna. Målningen kommer att hålla ditt intresse bättre så här. Det kan finnas vissa drivved på stranden, eller några grenar som föll från närliggande träd. Nu är det dags att måla dem i. Efter denna del torkar, måla knippen av gräs, och sanden som gör upp stranden. Detta kommer att ge din lilla älskade i målningen något att stå på!
 7. Nu, istället för att vänta på att torka, kan du stänga av målningen helt upp och ner så att du kan börja sätta vattnet i sjön. Kanten på sjön jag arbetade på hade lite skumma grön som jag blandat med djupa blå mer avlägsna vatten. Men det fanns också lite sand syns i den närmaste delen. Så ge vattnet bara en antydan av blått med en mycket liten rund borste hålls så upprätt som möjligt till glaset. Du kan också lägga en del vita luftbubblor och vattenstänk runt klipporna. Det fanns några små krusningar i vattnet, så blanda vita med djupblå avlägsna vatten att rita (med din lilla rund borste) dessa horisontella krusningar på den plats där sjön kommer att bli.

  Dags att jobba på ytterligare stranden. Som det växer avlägsen, de vibrerande färgerna växa mycket mer dämpad. Även om det är viktigt att använda en del av samma färger som i förgrunden marken, du kommer att använda mer av den vita blandat med bara lite av det blå för att mjuka upp färgen. Du kan använda en fläkt borste för att bara måla i indikeringarna av dessa tallar på andra sidan sjön. Medan de gröna av tallarna är fortfarande blöt, kanske du vill dra i trädstammar med den lilla runda borsten (förmodligen kommer att använda några mörkgrå med bruna för det lilla jobbet). Detta kommer också att vara en bra tid att måla i några fluffiga men mycket tunn (paint-wise) moln. Anledningen till att du ska hålla dem tunt beror på att några av den blå himlen kommer att vilja kika igenom senare!

  Måla någon du älskar att göra något han älskar! Senaste saker först.
  Måla någon du älskar att göra något han älskar! Senaste saker först.

 8. När allt är torrt, kan du stänga av målningen högra sidan uppåt igen. Måla i resten av strandlinjen med den dominerande, sandiga färg på stranden. Du kan använda en 2 "eller 3" borste (som kan vara borsten du gjorde trim på väggarna med) så länge du inte smeta på ytan av sjön. Naturligtvis kan du använda en mindre pensel om det är smidigare, men poängen är att du bara behöver lita på dig tillräckligt för att täcka det som du redan har målat!
 9. Du kommer att måla i sjön på samma sätt, förutom att du måste vara noga med att endast använda horisontella penseldrag för detta. Vattnet måste hållas nivå! Ju längre sidan av sjön bör kantade lite med bara en antydan till en strandlinje. Du kommer aldrig att se detaljer som långt bort med blotta ögat, så försök inte att sätta dem i målningen. Det kommer inte att se rätt! Nu tänker på det .... Vad var bakom tallarna? Det var bara fler träd, så att du kan måla mörkare bakgrund träden nästan i en bred, horisontell linje bakom dina redan torra träd. Resten av den blå himlen kommer att behöva gå i också. Blanda inte blues för mycket. Himlen måste vara lättare i vissa områden. Din målning är så väldigt nära att bli klar! Låt det torka! Ha tålamod!
 10. Nu när målningen är torr, hålla den upprätt med vänster hand, om du är högerhänt. Kontrollera för att se om färgen kan vara tunn, eller det kan till och med finnas luckor där det inte finns någon färg. Du kan använda en 2 "eller 3" flat pensel med färger som ligger nära, men inte exakt samma, eftersom de färger du har i målningen. Det är bäst att göra detta med ett ljus bakom målningen, så att du kan se var du behöver mer färg.
 11. Sist men inte minst, är det dags att sätta glasskiva tillbaka i ramen. Om det finns små metallflikarna som höll den på plats, se till att glaset bara kommer att sjunka på plats. Detta är inte tiden för att bryta det! Vänligen ta mitt ord på att en. Jag har gjort det för många gånger! Ersätt den ursprungliga kartongen om du fortfarande har det. Om du inte gör det, måste du klippa en. På baksidan av målningen behöver täckas eller färgen kommer att skrapa bort mycket lätt. Skjut metallflikarna på plats. Om någon faller ut eller gå vilse, glazer punkter fungerar bra också.

OK ..... dags att vända på det, och avtäcka mästerverk!