E2a

Hur man målar en väggmålning

Huruvida inomhus eller offentliga, väggmålningar göra ett uttalande

Huruvida inomhus eller offentliga, väggmålningar göra ett uttalande. Frågan är, hur du får en liten bit av konstverk på en stor yta. Förhoppningsvis kommer detta steg-för-steg-guide gör din väggmålning projektet lite enklare. Detta steg-för-steg guide omfattar inte information för vägg beredning. Detta varierar mycket beroende på väggytor och om väggmålning är inomhus eller utomhus. Min rekommendation är att du alltid täta väggen med ett tätningsmedel speciellt för betong eller trä, beroende på vilken yta du arbetar på.

 1. När du har valt konstverket återges på väggyta, måste du fatta ett beslut om hur man bäst för att överföra teckningen på väggen. Det finns tre sätt att göra detta. Den första och minst önskvärda är att helt enkelt försöka frihand den på väggen ... rekommenderas inte. Det andra är att använda en projektor för att sända bilden på väggen yta för spårning. Om du har tillgång till en projektor, är detta det enklaste sättet att överföra bilden för mindre väggmålningar. Den tredje är den beprövade metoden för gridding. Gridding fungerar för alla vägg storlekar och för att detta steg-för-steg kommer jag att förklara denna metod.
  • Att nätet - Mät väggen ska muralized. Alla storlekar är bra, men för denna förklaring kommer vi att säga din vägg är 15 meter lång och 10 meter hög. Ta en bra kopia av ditt konstverk (inte original) och mäta längden. Dividera denna längd med 15. Med hjälp av en linjal, göra markeringar längs dina konstverk avståndet i figuren du kom på när du delat längden på konstverk av 15. Om teckningen var 15 inches lång, skulle detta innebära att du skulle göra en liten markering varje 1 tum.
  • Nu gör samma sak för höjden. Låt oss säga att en kopia av ditt konstverk var 10 inches. Gör markerar varje tum upp höjden på teckningen.
  • Med hjälp av dessa märken som guider, använd din linjal eller en linjal för att göra linjer över konstverket. Se till att dessa linjer är raka. Du bör få en fin rutmönster över teckningen.
  • Du kommer nu rita ett rutmönster på väggen. Eftersom din vägg är 15 meter lång och 10 meter hög, kommer du att göra ett rutnät på väggen av 1 fot med 1 fot rutor. Ett enkelt sätt att göra dessa långa raka linjer är att använda "krita sträng" eller "märkning sträng". Detta är sträng som är belagd med en färg pulver. Strängen kan sträckas längden av väggen och fästs att lämna en lång rak märke.
  • Nu när du har inrutade dina konstverk och din vägg, kan överföringen av teckningen börja.
 2. Med början från vänster eller höger sida av väggen, markerar den nedre ruta och börjar överföra konstruktionen. Crayon är den enklaste sak att använda för detta. Överför konstverk torget från torget tills du har ritningen på väggen.
 3. Nu kommer du att bestämma hur de ska gå vidare med själva målningen. I de flesta fall är regeln att börja uppifrån och arbeta nedåt. Beroende på höjden på väggen, behöver du en bra stege med en bricka för detta, eller byggnadsställningar.
 4. Blanda dina färger i förväg och lagra dem. Stora burkar med plastlock är perfekta. Tupperware är ett annat alternativ. Det enklaste och billigaste sättet att ta itu med din färg behöver är vattenbaserad latex housepaint. En eller två fem gallon behållare av vit färg, beroende på storleken på din vägg, och diverse färger färgton. Du kan alltid blanda färger, men du bör ha blå, gula, röda och svarta nyanser för säker.
 5. Med det ursprungliga teckningen som en guide, måla i alla de områden som är markerade på din vägg en färg i taget. Stannar inte vid rutnätslinjer. Det enda syftet med nätet var att hjälpa överföra konstverk, på denna punkt, är nätet inte längre nödvändigt. För att göra det lite enklare, kanske du vill tilldela nummer till alla specifika färger och placera dessa siffror i sina respektive områden på väggmålning. Med andra ord, skulle du skapa något som liknar en färg-by-nummer.
 6. När du har fyllt i alla områden med färg, är det vanligen nödvändigt eller önskvärt att använda mörkare färger för att beskriva ämnen och i vissa fall är det önskvärt att blanda färger. Allt görs på denna punkt i väggmålningen processen är i grunden föremål för konstnärlig eller klient önskemål. Om du arbetar på en väggmålning i ett barns rum eller en rolig plats, kanske du vill lägga stora djärva mörka konturer för att ge väggmålning en serietidning känsla, om din väggmålning är bakgrunden av en spaavdelning, kan du lägga i marmor texturering, träfibrerna eller andra fina detaljer.
 7. Det slutliga steget är att bevara processen. Du vill inte gå igenom allt arbete med en väggmålning bara för att se den lossna i ett eller två år. Det finns ett antal material som kan användas för att skydda väggmålning, från särskilda (och dyra) beläggningar dessa intervall görs av Bomat företaget billigare produkter du kan hitta i din järnaffär. Jag skulle rekommendera icke-gulnande fernissa eller klar tätningsmedel. Fråga din hårdvara man vad han skulle rekommendera för din specifika projekt.

Nu vet du hur du skapar en väggmålning

Hur man målar en väggmålning. När du har valt konstverket återges på väggyta.
Hur man målar en väggmålning. När du har valt konstverket återges på väggyta.

Nu vet du hur man skapar en väggmålning! Förhoppningsvis dessa steg har förberett dig för ditt projekt. Om du hittade denna aktivitet uppfyller, har din konst utbildning inte sluta här! Delta i en online konst och design universitet är ett bra sätt att öva din båt!