E2a

Hur man målar en silhuett

Silhuetter alltid fascinerande med sin enkelhet

Silhuetter alltid fascinerande med sin enkelhet, skönhet och mystik. Målning silhuetter kan vara lätt om du följer enkla steg. Du behöver bara spåra former måla dem med en färg och sedan spela med bakgrunden. Du kanske blir förvånad av en vacker mästerverk som du kan göra genom att måla en silhuett. Stegen nedan är enkla guider om hur man målar en silhuett:

Hur man målar en silhuett. Bestäm hur du vill att ämnet representeras i siluett.
Hur man målar en silhuett. Bestäm hur du vill att ämnet representeras i siluett.

  • Tänk på ett ämne. Vackra silhuett målningar använder vanliga siffror som har distinkta former som en blomma, berg, döda träd och människor. Du kan även göra en silhuett målning av dig själv eller din favorit sak i huset.
  • Bestäm hur du vill att ämnet representeras i siluett. För den här artikeln kommer vi att använda en persons ansiktsuttryck funktion som ämnet. Du kan representera detta ämne på olika sätt. Till exempel kan det vara på sin sidan, kan röka en cigarett, eller spelar en flöjt.
  • Spåra silhuetten. Det finns många sätt att spåra silhuetten av en patient. Träd, till exempel, kan sättas under en kalkerpapper och sedan spåras dess gränser. Ansiktsdrag, å andra sidan, kan blixtrade med ficklampa så att skuggor kommer att skapas. Skuggan kan skapa den nödvändiga silhuett. Sätt skugga på en värva och spåra den.
  • Bestäm färgerna för silhuett. Ämnet bör använda en solid färg. Det är okej att använda en kombination av färger, men det kommer att bli bättre att använda en färg. De flesta silhuett målningar använder mörk färg för ämnet och sedan ljus färg för bakgrunden. Det beror på vad du föredrar så länge ämnet kommer fortfarande att vara en silhuett.
  • Bestäm vilken typ av färg du vill använda. De flesta konstnärer använder oljefärg medan en del skulle vara lyckligare med akrylfärg. Det beror till stor del på vad du föredrar. Men det är alltid bra att använda olika typer av färger. En siluett kommer att vara mer effektivt om du kommer att använda en tyngre färg för silhuetten och en ljusare färg som akvarell för bakgrunden.
  • Spåra objekten. Använd en penna för att spåra objekt på siluett målning. Använd ljusa färger som den grå kol eller en penna. Oroa dig inte för att kurvan kommer att täckas med färg.
  • Färga målningen. Alltid börja tillämpa den ljusa färgen. Vanligtvis innebär detta att du måste måla bakgrunden först. Tja, om det är ljusare färg, sedan måla bakgrunden först. Följ den med mörkare färg. Den mörkare färg kan enkelt dölja brister från de ljusare färgerna.
  • Låt färgen torka fullständigt. Färgen ändrar färg när de redan torra. Leta efter någon ofullkomlighet på tavlan. Försök att avhjälpa de brister genom att täcka dem med färg. Låt den täckande färgen torka.


Det finns skönhet på en propagera utan ram men det finns skönhet på ett inramat värva. Framing det kommer att lägga skönhet till målningen plus det kommer att ge skydd för din pjäs. Men för andra människor, hålla en målning naken är vackrare. Återigen beror detta på vad du föredrar. Det viktiga är att du är nöjd med din målning.