E2a

Hur man målar en himmel med akryler

Himlen presenterar ett nytt konstverk varje dag

Himlen presenterar ett nytt konstverk varje dag. Det kan vara en klarblå himmel idag men det kan vara en molnig himmel imorgon. Lyckligtvis är himlen inte den enda artisten som kan måla färger. Du kan också måla en himmel och måla det på det sätt du vill. Använda akryl kommer att göra denna målning lättare utan att lida mediokra resultat. Akrylfärger är vatten-baserade, vilket gör dem mer flexibla för att måla himlen.

Hur man målar en himmel med akryler. Förbered arbetsfält.
Hur man målar en himmel med akryler. Förbered arbetsfält.

Följ stegen nedan när du målar himlen med akrylfärger:

  • Förbered arbetsfält. Akrylfärger är bäst appliceras på en våt duk. Däremot behöver du inte att dämpa värva med vatten. Använd bara en fuktig stor platt borste och sedan borsta det på duk.
  • Blanda molnet färg. Vilken färg på himlen kommer du att använda? För denna artikel kommer vi att hålla oss till den vanliga himmelsblå moln. Denna färg kan uppnås genom att blanda blått och lite vit akrylfärg. Det är okej om du inte blanda färgerna väl. Förekomsten av vita och blå färger kommer att hjälpa dig att få realistisk himmel utseende.
  • Blöt en borste med himlens färg. Kontrollera att borsten är fri från någon annan färg färg innan doppa den i himlens färg. Gör detta genom att dämpa borsten i rent vatten och sedan pressa ut vattnet med en ren matta. Ladda färgen på spetsen av en medelstor pensel. Nu är du redo att måla himlen.
  • Måla himlen. Akrylfärg torkar upp snabbt så du behöver för att måla snabbt, alltför. Du kan välja din egen målning stroke men för den här artikeln, ska du måla penseln över från toppen av duk, går ner. Måla det från vänster till höger, höger till vänster, och så vidare. Måla den färgen tills du har målat hela partiet för himlen. När du fortsätter på målning nedåt, kommer du att märka att färgen blir ljusare.
  • Fortsätt måla himlen. Du kanske märker att färgen från toppen är för mörkt jämfört med färgen längst ner. Oroa dig inte eftersom du enkelt kan fixa det. Doppa penseln i vatten och sedan avlägsna överflödigt vatten genom att trycka den mot sidan av vattenbehållaren. Brush propagera från topp till botten. Du kommer att se att vattnet mjukar upp färgen, vilket gör det lättare att fördela på andra delen av duk. Du kan också använda en större borste för att sprida ut färgen. Fortsätt med detta tills du är nöjd med hur din målade himlen ser ut.
  • Prova andra stroke. Stegen ovan undervisade bara en teknik för hur man målar en himmel av akrylfärg. Andra konstnärer kommer att försöka använda andra slag för att ge det en liten twist. Vissa skulle försöka måla himlen i en liten korsvis stroke. Andra skulle försöka mer utmanande slag. Däremot kan de flesta av dessa slag kan vara lite svårt för akrylfärg. Kom ihåg att denna färg är vattenbaserad och dess färg kan enkelt bleknat med vatten. Även andra slag är möjliga, men de åtgärder som nämns ovan anses vara den bästa tekniken om hur man målar en himmel med akrylfärg.


Efter målning himlen

Efter måla himlen, kan du nu lägga till fler element på din målning som moln, träd, vatten, snö, eller människor. Det är nu upp till dig. Åtminstone har du nu skapat en bra bakgrund för din akrylmålning.