E2a

Hur man lyckas i musik klass

Musikaliska genier inte föds, de görs

Musikaliska genier föds inte, de görs. Bara för att man har absolut gehör en inte utgå från att allt kommer att falla rakt på plats. Att lyckas i en vald strävan som musik innebär mer än bara ren talang från din sida. Läs vidare för att ta reda på om hur man gör det och lyckas i musik klass.

1. Gör det till en vana att lyssna på en massa olika musikstycken.

Om du bekänner att älska musik innerligt, bör sedan lyssna på olika delar inte vara ett stort problem för dig. Detta innebär att bitar som du normalt inte skulle lyssna på inkvarteras också. Lyssna på olika musikaliska genrer är särskilt viktigt, eftersom det inte bara hjälper dig att träna örat, men på ett sätt ger dig kunskap om hur en viss typ av musik spelas. Du skulle inte kunna spela Jazz låtar på din gitarr bara för att du redan vet sina skalor om du inte har lyssnat på jazz storheter i första hand.

2. Öva ofta.

Öva är avgörande för att lyckas i musik klass

Hur man lyckas i musik klass. Musikaliska genier inte föds, de görs.
Hur man lyckas i musik klass. Musikaliska genier inte föds, de görs.

Öva är avgörande för att lyckas i musik klass. Oavsett om det är skalor, ackord, frasering och rytm eller någon annan aspekt av musikalisk prestanda är denna kunskap värdelös om inte borras in händerna eller stämband på en daglig basis. Du kan tänka att lära musik som något som liknar lära sig ett nytt språk. Om du inte försöker "tala" det ofta har du svårt att absorbera det. Precis som med ett främmande språk, kommer dina första försök att vara rå och knappt begriplig, men i takt med rådande praxis, kommer du att bli flytande.

3. Tillbringa minst en timme om dagen för att träna ditt val av musikinstrument.

Tillsammans med musikalisk kunskap

Tillsammans med musikalisk kunskap, praktisk prestanda färdigheter är lika viktiga. De båda komplettera och förstärka varandra. Och precis som med musikalisk kunskap, hantering musikinstrument är finslipat genom praktiken. Gör det till en vana att tillbringa minst en timme varje dag spelar valda musikinstrument.

4. Utmana dig själv lite varje dag genom att lära svårare bitar.

Öva är avgörande för att lyckas i musik klass. Tillsammans med musikalisk kunskap.
Öva är avgörande för att lyckas i musik klass. Tillsammans med musikalisk kunskap.

Återigen är nyckeln till att lyckas i musik uthållighet och disciplin. När du har bemästrat en musikstycke, då är det hög tid att du ställa dina mål högre genom att lära mer avancerade övningar. Det vore bäst om du rådfråga din musiklärare, eftersom han kan ge dig användbara förslag i ämnet.

Visst, musikaliska genier existerar

Visst, musikaliska genier existerar. Men de fick inte skapa vacker musik baserad på ren talang ensam. Musikalisk stil i kombination med uthållighet och självdisciplin kommer att vara din bästa insats om du verkligen vill lyckas i musik klass. Musiker är inte esteter, de är hantverkare och arbetar lika mycket med händerna som alla andra arbetare. Riktiga musiker som har uppnått mycket alltid har förhårdnader att visa för deras hårda arbete.