E2a

Hur man läser vassa, lägenheter och Naturals i noter

Lägenheter

Lägenheter, fodermjöl och Naturals är förtecken tillämpas på en viss anteckning som faller inom ett mått på musik bladet. Du kan också hitta dem ligger i början område av personal eller en linje i musiken. Skillnaderna mellan detta tre lätt tydas. När en skarp föreligger, flyttar en anteckning halv ett steg högre. En platt tecken betyder att det måste gå lägre en halv anteckning också. Den naturliga tecknet betyder att notera återgår till sitt ursprungliga tillstånd, minus en lägenhet eller en skarp. Dessa förtecken varar så länge som särskild åtgärd som de befinner sig i. när åtgärden är klar kommer en anteckning automatiskt att återgå till sitt ursprungliga tillstånd. Musik blad som inte visar något av dessa förtecken kommer alltid att vara mycket lättare att läsa. Komplikationer förekommer det ögonblick någon av dem är närvarande, särskilt för nybörjare som kan ha en tendens att bli förvirrad av markeringarna på sina blad. Det innebär att de kan ha svårt att räkna om en viss anteckning skall spelas högre eller lägre, eller vänster precis som det är. Behärska denna färdighet tar lite tålamod och en hel del övning, och med uthållighet, kan du faktiskt vara en syn läsare, redo att läsa och spela vid första uppfattning. Här är några tips som hjälper dig.

  • Studera former varje symbol. Det skulle vara omöjligt att läsa och spela rätt toner med sina respektive symboler om du inte vet hur var och en av dem ser ut. Studera och memorera dem så att de är lätt att känna igen dig med ett ögonkast. Den kraftiga ser ut exakt som ett nummer eller fyrkant (#). Den platta på den andra sidan ser ut den lilla bokstaven B (b). Den naturliga tecknet liknar en låda eller kvadratisk form med spetsen vid dess övre vänstra hörn och en på den nedre högra hörnet skjuter ut från linjen. Genom att minnas sina former och associera dessa former med objekt som du ofta stöter på, kommer du enkelt kunna berätta en från en annan.
  • Kom ihåg vad de används till. Annan sak du behöver memorera är den riktning du kommer när du möter dessa symboler på bladet. En naturlig anmärkning innehåller inte en skarp eller en platt symbol. Den kraftiga symbolen talar om för dig att spela din anteckning ett halv steg högre och basen, en halv-note lägre.
  • Förstå tonarter. Tonarter spelar en viktig roll i en musik plåt och de har dessa symboler på dem också. Du kan enkelt se vad den tonart är de skarpa och platta symboler samlade på vänster sida av linjerna på personalen i din musik blad. Varje rad ska ha en tonart för dig att veta vilken nyckel du använder för att spela upp musiken. Om du observera förtecken på din tonart, noterar att dessa speciella anteckningar kommer att förbli på detta sätt om inte en naturlig tecken placeras i. Om symbolen inte finns på tonart, kommer du att spela bara en platt eller en skarp anmärkning om dess symbol visas framför en anteckning i pjäsen.


Dessa är grunderna i att lära sig att läsa noter

Hur man läser vassa, lägenheter och naturals i noter. Studera former varje symbol.
Hur man läser vassa, lägenheter och naturals i noter. Studera former varje symbol.

Dessa är grunderna i att lära sig att läsa noter. När de studeras noggrant och hållas i åtanke kommer att spela dem på rätt snart följa. De nyckelelement är ständig övning och ingen musikstycke, oavsett hur komplex ser, blir för svår att läsa.