E2a

Hur man läser musik

Läsa noter är som att läsa ett annat språk

Läsa noter är som att läsa ett annat språk. Du kan inte lära dig det över en natt. Du måste lära dig grunderna, alfabetet och struktur musik, innan du kan lära dig att läsa noter. För nu du vill bara läsa noter så märker att det första steget förutsätter att du redan vet (eller kan ta reda på) den grundläggande strukturen. Om så inte är fallet, eller om du bara vill ha en komplett grepp om noter och vill ha det snabbt, jag föreslår online-program, "Lär dig att läsa noter i en kväll" - det tar bara en natt och har hjälpt många människor.

Om vad du letar efter är faktiskt musiklektioner

Om vad du letar efter är faktiskt musiklektioner, bra för dig - med rätt program kan de göra en enorm skillnad! Men inte alla program är skapade lika. Min rekommendation för online lektioner? Om det är gitarr, bas, trummor, piano eller fiol, gå med Musicmasterpro.

  1. Identifiera den grundläggande strukturen och delar av noter. Dessa delar omfatta kostnader för personal, klav, nyckel och tiden eller mätaren signatur. Personalen är fem linjer och fyra mellanrum på vilka noter resten. Det klav är en symbol på den personal som kommer först och anger vilken typ av instrument musiken är till för. Nyckeln anger om tonerna blir naturliga, höjd eller sänkt. Tiden eller mätare signatur anger antalet sedlar per takt och vilken typ av anmärkning.
  2. Identifiera toner och pauser. De noter och pauser av musik är dess grundläggande alfabetet. Du måste erkänna de typer av synen inklusive hela anteckningar, anteckningar halv, fjärdedelsnot, åttondelsnot och 16. Not. Vilar motsvarar konstaterar att det finns hela vilar, halv pauser, etc. Noter ange vilken ljudet ska spelas medan vilar indikerar tystnad. För varje typ av tonen eller pausen finns en annan symbol.
  3. Läs musik vänster till höger, uppifrån och ned. Börja med klaven kan du börja läsa musiken. Varje sektion eller åtgärd delas av en vertikal linje på personalen. För varje åtgärd finns fyra slag. När ett helt notera är i åtgärder som den kommer att vara ensam och du bör hålla tonen för de fyra slag. För en halv anteckning kommer det att finnas två i en åtgärd och varje ton bör hållas under två slag.
  4. Räkna anteckningar i varje åtgärd. Kom ihåg att även om det finns fyra slag per takt är det möjligt att ha sextondelsnoter. För de snabbt spelade noter, skulle du lägga fyra av de anteckningar för ett slag. Som ni kan gissa, måste sextondelsnoter spelas mycket snabbare än hela eller halva anteckningar. Kom ihåg att vilar också ta del av slag så om det finns en halv anteckning fjärdedel vila och en fjärdedelsnot skulle de fortfarande fyra slag av åtgärden.
  5. Öva din läsning med olika typer av musik. Innan du plockar upp instrumentet, praktik läsa anteckningar och knacka foten i tid för att få rytm och takt med pjäsen.
  6. Plocka upp instrumentet och börja spela. Det tar tid att lära sig att spela bra så ha tålamod och praktik till ett regelbundet schema, helst dagligen. Lektioner är en bra idé (vissa skulle säga väsentliga) - det finns en stor online alternativ som kallas.

Du kan lära dig att läsa noter

Hur man läser musik. "lär dig att läsa noter i en kväll".
Hur man läser musik. "lär dig att läsa noter i en kväll".

Du kan lära dig att läsa noter. Kom bara ihåg att det tar tid att lära sig språket och sätta ord tillsammans. Praktik och experimentera med olika musikstycken.